
Mojito
Indhold til 1 drink
5 cl. Hvid Rom
2 cl. Limesaft
1,5 cl. Sukkersirup
10-12 friske mynteblade
Top med danskvand
5 cl. Hvid Rom
2 cl. Limesaft
1,5 cl. Sukkersirup
10-12 friske mynteblade
Top med danskvand
Anbefalet glas: Highball glas
Anbefalet garnish: En frisk myntebuket
Anbefalet garnish: En frisk myntebuket
Fremgangsmåde:
1. Hæld limesaft, sukkersirup og mynteblade i et highball glas, og pres dem blidt med en muddler2. Tilsæt derefter rom og fyld glasset næsten helt op med knust is
3. Rør rundt og fordel mynten rundt i glasset
4. Garnish med en stor myntebuket, og placer den op ad sugerøret
Bartenderens note:
En af de bedste og mest berømte cocktails i verden, der også trodser devisen om, at en cocktails succes afhænger af, hvor nem den er at lave. For det er faktisk ikke vildt nemt at lave en god mojito, der er i hvert fald flere faldgruber man skal undgå. For det første, så SKAL en mojito laves med knust is, den fungerer ikke med hele isterninger. De kan knuses med en isknuser, eller du kan pakke nogle isterninger ind i et viskestykke, og smadre løs på dem med en hammer. Den anden del er at få det fulde udbytte af mynten. Hvis du er for hård ved den, så udskiller bladene bitterstoffer, så vær blid og læg evt. en limebåd eller to over dem, og pres dem indirekte. Størstedelen af myntes smag kommer fra duften, så placer en god stor buket ved sugerøret, og giv den også et lille dask med håndfladen for at aktivere den. Sørger du for disse ting, så kan du lave en fremragende mojito derhjemme, som intet slår om sommeren.
Føler du ikke, at myntesmagen trænger rigtigt igennem, kan du erstatte sukkersiruppen med myntesirup. Prøv også en royal mojito, der erstatter danskvand med mousserende vin.
Anbefalede produkter:
9 varer
Sorter efter: