Bevco A/S
Søg
Account
Cart
 
Image link

Hvis du synes, at tequilashots med salt og citron er for voldsomme, så prøv at lave en lækker cocktail i stedet. Tequilaens harske smag kan nemlig tæmmes og balanceres med friske citrusfrugter som lime og grapefrugt, og agavesmagen kan virkelig komme til sin ret i en cocktail. Vi har samlet 5 geniale opskrifter, der vil overbevise enhver skeptiker om tequilaens potentiale som en sofistikeret spiritus.


Image link

1. Margarita

Se opskrift →

Intet over, intet ved siden af - var det ikke for margaritaen og dens helt geniale kombination af tequila, triple sec og limesaft, så havde tequila ikke været anset for andet end en lokal specialitet, fremfor en spiritus der sælges vidt og bredt i hele verden. Den originale Margarita bruger ikke andet til at søde end triple sec, men for de fleste moderne smagsløg vil det blive en alt for syrlig affære. Tilføj derfor lidt agavesirup fremfor sukkersirup, der fremhæver den naturlige agavesmag i tequilaen.

2. Paloma

Se opskrift →

Imens amerikanerne drikker margaritas i spandevis, så drikker mexicanerne hellere selv en god paloma. I den voldsomme mexicanske hede er det alt afgørende med en let og forfriskende drink, og her leverer palomaen. Den har en lækker balance mellem det sure og det søde og en let bitterhed fra grapefrugten. En Paloma er tilmed utrolig nem at lave, og kan hurtigt blive din go-to når vejret viser sig fra sin bedste side.

Image link
Image link

3. Tequila Sunrise

Se opskrift →

En cocktail så god, at The Eagles ligefrem har skrevet en sang om den og The Rolling Stones opkaldte en tour efter dem, denne cocktail er blot en kombination af tequila, appelsinsaft og grenadine. Med grenadine i bunden af glasset får man det klassiske udseende, der ligner en tropisk solopgang. Friskpresset appelsinsaft er helt klart at foretrække, og brug ikke alt for meget grenadine, da du i så fald får en utrolig sød cocktail. Giv den evt. et lille skud limesaft, hvis dine appelsiner også er søde.

4. El Diablo

Se opskrift →

El Diablo er gradvist ved at blive en moderne klassiker, og er på sin vis en videreudkling af den originale Tequila Sunrise, der brugte Creme de Cassis i stedet for grenadine og danskvand i stedet for appelsinsaft. Her er det så til gengæld ginger beer i stedet for danskvand, og det giver et spicy kick til en ellers mild cocktail. Creme de cassis giver en dejlig sødme og dybde til cocktailen, der også sagtens kan laves med en effekt af at være i lag. Dette er en forfriskende cocktail, hvor tequilaen blot er medpassager frem for chaufføren.

Image link
Image link

5. Tommy's Margarita

Se opskrift →

Dette er cocktailen for tequilaelskeren – her er det tequilaen og dens særlige agavesmag der er i førersædet. Det er på sin vis en margarita uden brug af triple sec, og med obligatorisk brug af agavesirup. Drinken er opfundet og opkaldet efter den mexicanske restaurant ”Tommy’s” i San Francisco, og sælges nu i hele verden. Brugen af en god tequila med masser af agavesmag er essentiel, da det ellers vil blive en halvkedelig drink. Smagen er både kraftig og rund, hvor sur lime og sød agave kæmper om at få dine smagsløgs opmærksomhed.

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!