
Margarita
Indhold til 1 drink
5 cl. Blanco Tequila
2,5 cl. Triple Sec Likør
1-1,5 cl. Agavesirup
2,5 cl. Friskpresset Limesaft
Evt. én fingerspids salt i stedet for en saltrim på glasset
5 cl. Blanco Tequila
2,5 cl. Triple Sec Likør
1-1,5 cl. Agavesirup
2,5 cl. Friskpresset Limesaft
Evt. én fingerspids salt i stedet for en saltrim på glasset
Anbefalet glas: Margaritaglas
Anbefalet garnish: Saltrim og en limeskive
Anbefalet garnish: Saltrim og en limeskive
Fremgangsmåde:
1. Lav en saltrim på dit margaritaglas2. Fyld alle ingredienser i din shaker
3. Hæld is i din shaker og shake hårdt i 12-15 sekunder
4. Strain indholdet over i dit cocktailglas og pynt med en limeskive
Bartenderens note:
Margaritaen er en af mine absolutte yndlingscocktails,
der både er frisk og har god dybde. Brug en tequila af god kvalitet, gå gerne
efter en blanco der er lavet på 100% agave (det vil altid fremgå, hvis den er
det), så undgår du beske bismage, som mange desværre har oplevet
tequila. Det frække twist, der vil give din margarita masser af ros, er brugen
af agavesirup i stedet for sukkersirup – det fremhæver den naturlige agavesmag
fra tequilaen. Afstem mængden af agavesirup efter hvilken triple sec du bruger,
en premiumudgave som Cointreau (der klart kan anbefales) er rimelig tør
for en likør, så der kan du bruge 1½ cl. agavesirup, imens de billigere triple
sec typisk er lidt sødere, så der kan du nøjes med 1 cl. Nogle gamle opskrifter
fravælger helt brugen af sirup, men det vil for næsten alle moderne smagsløg
være for sur en oplevelse.
Anbefalede produkter:
6 varer
Sorter efter: