
Sazerac
Indhold til 1 drink
5 cl. Cognac eller Rye Whiskey
1 cl. Absint
1 cl. Sukker Sirup
2 Dash Angostura Bitters
5 cl. Cognac eller Rye Whiskey
1 cl. Absint
1 cl. Sukker Sirup
2 Dash Angostura Bitters
Anbefalet glas: Old Fashioned glas
Anbefalet garnish: Citronskal
Anbefalet garnish: Citronskal
Fremgangsmåde:
1. Hæld først absint og isterninger i dit cocktailglas, og sæt det til side2. Hæld de andre ingredienser i et mixerglas med is, og rør rundt i ca. 30 sekunder
3. Smid indholdet af dit cocktail glas ud, og strain ingredienserne fra mixerglasset over i det nu absint-vaskede cocktail glas
4. Pres olierne fra en citronskal ud over den færdige cocktail
Bartenderens note:
Denne berømte New Orleans cocktail har fået ekstra opmærksomhed i Danmark efter dens brug i filmen “Druk” af Thomas Vinterberg. Der er ikke enighed om, hvorvidt den skal laves med cognac eller rye whiskey, og nogle opskrifter kombinerer også de to. I New Orleans bruger de også ofte Herbsaint i stedet for absint, så den eneste ingrediens, der er helt fast i alle opskrifter, er Peychaud's Bitters. Den serveres traditionelt uden is, så nedkøling af glasset er med til at holde den kold i længere tid.
Hvis du synes, at det spild af god absint at hælde den ud i vasken, så har du ret, og du kan i stedet hælde den over i et shotglas, og servere den som en lækker “chaser.”
Anbefalede produkter:
8 varer
Sorter efter: