
Irish Coffee
Indhold til 1 drink
5 cl. Irsk Whisky
12 cl. Friskbrygget kaffe
1 tsk. Brun Farin
Top med flødeskum eller fløde
5 cl. Irsk Whisky
12 cl. Friskbrygget kaffe
1 tsk. Brun Farin
Top med flødeskum eller fløde
Anbefalet glas: Toddyglas
Anbefalet garnish: Chokoladepulver
Anbefalet garnish: Chokoladepulver
Fremgangsmåde:
1. Hæld kaffe og brun farin i dit glas og rør rundt for at opløse farinen2. Tilsæt whisky
3. Top glasset med flødeskum (eller hæld fløde over bagsiden af en ske, så det bliver i toppen)
4. Sigt forsigtig chokoladepulver over cocktailen
Bartenderens note:
Irish Coffee er en de nemmeste cocktails at lave, da man helt undlader at bruge en shaker. Varme cocktails er generelt undervurderet, og blandt dem er Irish Coffee nok den mest kendte. Den blev skabt i 1944 i lufthavnen Foynes’ Port i Irland, hvor den blev tilbudt til kolde og trætte passagerer, der havde krydset Atlanten.
Hvis ret skal være ret, så er det obligatorisk, at whiskyen er irsk, men står du med en skotsk whisky i hånden, så går det nok også. Varm dit glas op på forhånd, så du ikke risikerer at det splintrer, og sørg for at røre farinen helt ud. Husk at bruge god og friskbrygget kaffe.
Anbefalede produkter:
7 varer
Sorter efter: