Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Kongsgaard Gin

Sorter efter:
  1. Kongsgaard Raw Gin 44% 70 cl.
    Kongsgaard Raw Gin 44% 70 cl.

    296,00 kr.

    På lager - Hurtig levering

Når Danmark møder Frankrig

Kongsgaard Gin er et forholdsvis nyt brand på det danske ginmarked, og selvom den produceres nede i Cognac, Frankrig, så er Kongsgaard gin ærkedansk, hvilket kommer tydeligt til udtryk i kvaliteten, flaskens design, kulturelle referencer og danske æblesorter. Foruden æbler, finder man ikke noget som symboliserer Danmark mere, i hvert gastronomisk, end bacon og jordbær. Skaberne bag Kongsgaard gin har altså taget elementer af danskhed og formået at fremstille nogle gin, som for alvor har taget Danmark og udlandet med storm inden for de sidste par år. Kongsgaard gin er som sagt ret ny på spiritusmarked, og var først at finde i butikkerne i december 2016, men det har ikke afholdt firmaet fra at opnå kæmpemæssig succes blandt anmeldere og forbrugere. Kongsgaard gin er en kærlighedserklæring til danske råvarer og beviser, at vi som stolt nation også kan være med, når det gælder produktionen af prisvindende gin. Der er dog én ting, der gør, at man ikke kan kalde denne gin for 100% dansk. Den produceres som sagt i Cognac-regionen. Nogle vil mene, at dette er snyd og fjerner autenciteten, men samtidigt kan man sige, at dette er en genistreg fra skabernes side, i og med den aldres, modnes og tappes med fremstillingsmetoder der læner sig helt op ad nogle af de bedste og mest velsmagende typer spiritus i verden. For i sidste ende er det jo smagen, der er det vigtigste. Dog kan vi, ud fra ingredienserne, råvarerne og designet, se, at Kongsgaard gin er så dansk som noget kan blive. 

Æblerne i centrum

Kongsgaard familiens drøm om at producere en dansk gin med internationalt potentiale begyndte i 2014, hvor familien brugte deres uddannelsesmæssige baggrunde til at danne rammerne for et succesfuldt brand rent administrativt. Det eneste de manglede, var et destilleri, hvor de kunne sætte gang i deres projekt. Søren Kongsgaards store passion for æbler har været det altafgørende element i produktionen af Kongsgaard gin, hvorfor der på intet tidspunkt var tvivl om, at landets bedste æbler skulle være omdrejningspunktet for deres innovative produkt. Og det er ikke hvilke som helst æbler, der lægger fundamentet for familiens produkter. Udvælgelsen er altså på ingen måde tilfældig. Kongsgaard Raw Gin er familiens flagskibsprodukt, som vil skabe en frisk og rå smag, som man får, når man tager et bid af et lækkert æble, hvor man får sødme, lette krydrede noter og en frisk syrlighed. Søren Kongsgaard udtaler, at frisk syrlighed er noget af det, der kendetegner danske æbler allerbedst. Den enorme betydning, de tre egenskaber hos æblerne har, gør, at Kongsgaard familien hvert efterår forsøger at finde de helt rigtige æbler der kan bruges til at fremstille deres gin. En ægte æbleentusiast ved, at æbler kan variere fra år til år, så det vigtigste er, at man finder en æblesort som har de basale egenskaber; sødme, krydderhed og friske syrlighed. At finde en æblesort med disse egenskaber er altså afgørende for smagen, hvorfor den nemme løsning, altså at bruge den samme æblesort hvert år, ikke er gunstig for familien Kongsgaard. 

Jagten på de perfekte æbler er en tidskrævende proces, og familien finder ofte flere hundrede forskellige æblesorter der kvalificerer sig til produktionen. Det er dog langt fra alle, der når til næste runde i produktionen af Kongsgaard Gin. Kongsgaard Raw Gin indeholder mosten fra æblerne, som alle er håndplukkede fra træerne, som, afhængig af sorten, ligger og fordamper de første par uger på plantagen. Den fordampning, æblerne oplever, gør, at de bliver mindre saftige og sprøde. Som følge af fordampningen bibeholder man dog alle de sukker- og aromastoffer der er ideelle til most. Mosten pasteuriseres minimalt til en temperatur på 60-70 grader i 30 sekunder som sikrer friskheden. En længere pasteurisering vil ændre mosten på grund af karamellisering, og derefter sendes den færdige æblemost til destilleriet i Cognac for udgøre en af hovedingredienserne i Kongsgaard Raw Gin.

Eksotiske råvarer og traditionelle destillationsmetoder - en sikker vinder!

For at Kongsgaard familien kan fremstille deres helt unikke gin, bruges der i alt 11 botanicals til at producere denne gin. Udover æblerne, tilføres der friske citroner, forkullet egetræ, harpiks, kanel, korianderfrø, galangarod, lakridsrod, jordmandler og bulgarsk enebær. Det er hos Audemus Spirits i Cognac-regionen at produktionen foregår, og sker i en 800-liters Chanrenttais-destillator over åben ild, hvor alkoholbasen på 96,3% destilleres. Fransk vinterhvede fra Picardy i det nordlige Frankrig har en anelse anis i smagen og en stråstruktur, der passer rigtig fint til destillationen af Kongsgaard Gin. Hvedebasen fortyndes langsomt med vand fra Gensac-kilden i Cognac, og denne velkendte kilde er især kendt for sit mineralholdige vand på grund af den mængde kalksten der befinder sig under jordoverfladen. Denne type hvad giver spiritussen en silkeblød tekstur, der er med til at skabe ginnens sofistikerede smagsnoter. 

Teamet bag Kongsgaard Gin har brugt enorme mængder tid på at udvikle et prisvindende produkt, men de har tilbragt lige så meget tid på at designe flaskens design og hele det generelle visuelle udtryk. Kongsgaard-familien udtaler, at en Calvados-flaske var oplagt at bruge, i og med ginnen produceres i Frankrig, og fordi der er så stor fokus på æbler under fremstillingen af deres gin. Valget af netop denne type flaske gav sig selv, og ikke mindst fordi den mørke, dystre farve symboliserer det danske skovlandskab til punkt og prikke. Det er altså den rå natur, og den mørke, våde og kolde skov, som Kongsgaard Gin associerer sig med. Det er enormt vigtigt for Kongsgaard Gin at præsentere et skandinavisk look så forbrugerne ikke tager fejl af, at dette produkt er meget inspireret af den nordiske natur og som passer til den kræsne gin-forbruger. Kvalitetsbevidste forbrugere verden over forbinder skandinavien med rå natur og koldt vejr, men også hygge og produkter i alle afskygninger i allerhøjeste kvalitet, hvilket Kongsgaard Gin så flot formår at eksemplificere med deres flotte produkter.   
Læs mere...
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!