Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Bladnoch

Sorter efter:

Hos Bevco kan du vælge mellem 4 udgaver Bladnoch single malt scotch whisky af 3 forskellige aldre og forskellige prisklasser. Er du relativt ny på whisky-markedet, kan du prøve kræfter med Bladnoch 10 års Lowland single match scotch whisky; en kvalitets-whisky til en fin pris. Betegner du dig selv som en garvet whiskey-entusiast, så køb Bladnoch Adela 15 års single malt scotch whisky; en af verdens ubestridt mest velsmagende whisky, der vil ændre din opfattelse af kvalitets-whisky for altid!

  • Verdens ældste destilleri
  • Produceres i små mængder for at fremtvinge den karakteristiske smag
  • Alkoholindhold på 46,7%

Bladnoch Whisky er et Single malt Scotch whiskey producerende brand fra det sydlige Skotland der blev stiftet i 1817, som på kort tid opnåede højstatus på spiritusmarkedetgrundet deres enormt store produktion af whisky, der allerede på daværende tidspunkt blev fragtet til store dele af verden. Da de to whiskey-eksperter, John and Thomas McClelland, fik licens til at producere whisky på deres gård beliggende i Bladnoch. Film- og whiskyentusiaster beskriver Bladnoch-området som den maleriske, fiktive landsby, “The Shire”, fra Ringenes Herre trilogien. Denne gård blev fundamentet for Bladnoch Single malt scotch whisky og deres populære, moderne ry. I 2015 blev brandet opkøbt af en australsk forretningsmand ved navn David Prior, der havde en vision om at renovere det originale destilleri for at fortsætte med at producere denne verdenskendte whisky - blot i større mængder. Flere flasker solgt på verdensplan førte til en uundgåelig succes, og siden da er Bladnoch Single malt scotch whiskey blevet en af de helt store spillere på markedet. Bladnoch Destilleri fejrede i 2017 sin 200-års fødselsdag, hvilket gjorde den til verdens ældste aktive destilleri, og er en titel, som har øget firmaets troværdighed over for eksisterende og potentielle whisky-forbrugere, som hele tiden er på udkig efter en whisky af allerhøjeste kvalitet, som Bladnoch Single malt scotch whisky i den grad kan klassificeres som.  

Hvad er Single malt scotch whisky?

Det er langt fra alle, der ved, hvad der adskiller de forskellige typer whisky på markedet. På nuværende tidspunkt er der 90 aktive malt whisky destillerier i Skotland. Til trods for, at alle typer malt whisky indeholder de samme kerneingredienser, så har enhver producent sine helt egne og hemmelige råvarer og aromaer, som naturligvis ikke oplyses nogen steder. Derudover skyldes de forskellige, karakteristiske smage også de forskellige brands fremstillingsmetoder. Der skal jo også være noget, der adskiller de forskellige typer. Som drikkevareeksperter har vi dog en del viden om spiritus, og kan derfor give en simpel beskrivelse af Bladnoch Single malt scotch whisky. På grund af sin lange historie og evolutionen af destillationsmetoder, så er en smagsbeskrivelse ikke så lige til, som man tror. Den beskrives som en smule frugtig med aromaer er forskellige urter, jordbærmarmelade og bagekrydderier. Bladnoch whisky produceres ud fra skotsk lovgivning, som indebærer, at enhver whisky skal modnes på egetræsfade i Skotland. Disse egetræsfade har en afgørende rolle i hvordan det færdige produkt smager, og det er her at Bladnochs sortiment skiller sig ud. De bruger kun egetræsfade af allerhøjeste kvalitet. 

 

Læs mere...
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!