Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Tonic

varer

Hvad er tonicvand?

Tonicvand er en kulsyreholdig drik med opløst kinin. Tonicvand blev opfundet til profylakse (forebyggelse) af malaria. Moderne tonicvand indeholder langt mindre kinin og nydes af mange grundet sin karakteristiske bitre smag. Tonicvand blandes oftest med gin.

Historien om tonic water

Tonicvands oprindelige funktion var at bekæmpe den livstruende sygdom, nemlig malaria. I dag bruges tonicvand  ikke længere som remedie, men før i tiden var det afgørende for overlevelse. I Sydasien og Afrika var malaria endemisk, hvilket vil sige, at sygdommen har ramt så mange, at det er umuligt at udrydde den. Kinin var nærmest umuligt at få ned, så de britiske soldater tilføjede danskvand og sukker, og dermed blev tonicvand produceret i større mængder.

Den første kommercielle tonic water blev fremstillet i 1858, og derfra fandt den britiske befolkning i de indiske kolonier hurtigt ud af, at tonicvand matchede perfekt med gin.   

Hvem opfandt egentlig tonicvand?

Det vides ikke præcist hvem der egentlig skabte tonicvand, men en mand ved navn Erasmus Bond fra London fik, som den første, patent på tonic water tilbage i 1858. Johan Jacob Schweppe, som står bag blandt andet tonicvand og ginger ale, opfandt en drik bestående af kinin og lime-infunderet mineralvand, som for alvor trådte ind på markedet i 1870. Den prominente tonicvandsmagnat, Johan Jacob Schweppe, nåede aldrig at smage på det endelige produkt, da han døde næsten 50 år inden.  

Hvad består tonic water af?

Tonicvands fundamentale ingredienser består af danskvand og kinin, men afhængigt af brand, bliver der tilføjet en variation af krydderier og frugtsyrer. Jo mere kinin tonicvandet indeholder, desto bitrere bliver den. Kinin i tonicvand findes i barken af Cinchona-træet, hvilket på trods af sit asiatiske navn, stammer fra Sydamerika. Etymologisk stammer navnet tonic fra det græske ord ”tonikos”, hvilket betyder ”styrkende”.  

Tonic water brands

Schweppes

Grundet markedets kæmpe gin-udvalg, produceres der en bred vifte af tonicvand. Et af de mest genkendelige brands er Schweppes. Denne tonic water er markedets efterhånden ældste produkt, hvilket skyldes denne tonicvands positive renommé.   

Fentiman’s

Fentiman's er en verdenskendt tonicvands producent baseret i det nordlige England. Thomas Fentiman startede sin produktion af blandt andet denne tonic vand tilbage i 1905, og fremstillingsmetoderne har stort set ikke ændret sig siden. Produceringen af denne tonicvand sker på en unik måde, hvor man benytter en kombination af infusion, blanding og fermentering af naturlige ingredienser. Disse fremstillingsmetodef bruger Fentiman-familien stadig i allerhøjeste grad.

Fever Tree

Hos bevco.dk finder du hele 6 forskellige typer Fever Tree tonicvand. Fever Tree begyndte i 2003 at udvikle et produkt bestående af unikke, eksotiske ingredienser fra forskellige kontinenter. De hævder, at deres specialudviklede tonicvand er markedets bedste produkt. Dette kan forsvares, da deres produkt og øvrige produkter serveres i 9 ud af 10 af verdens mest prominente restauranter.   

Fever Trees ikoniske og alsidige Premium Indian Tonic Water passer til fleste typer gin. Udover ovenstående tonicvand, producerer Fever Tree også en Mediterranean Tonic Water. Denne består af blomster, frugter og urter samlet fra områder omkring middelhavet med kinin af højeste kvalitet fra ”fever trees” i Congo. Med disse ingredienser har Fever Tree udviklet en delikat og frisk tonicvand. Udover disse findes Fever Tree Tonic Light, som indeholder færre kalorier, dog uden at gå på kompromis med smagen.

San Pellegrino

San Pellegrino Tonicvand er en frisk og delikat tonicvand. Den karakteristiske smag af egetræskerne tilføjer et ekstra kompleksitetselement der ikke findes i andre tonicvand. Den unikke smag gør den til en oplagt ledsager af en lang række kvalitetsdrinks – denne tonic water kan også nydes uden spiritus.  

Thomas Henry

Dette brand producerer en ekstrem populær tonic water. Thomas Henry, hvis brand senere udviklede tonicvand, var en kirurg og apoteker, som med sin interesse for eksperimenter udviklede kulsyreholdige drikkevarer. Han levede ikke længe nok til at opleve sit brand producere deres første tonicvand, men han inspirerede sine medarbejdere og de næste generationer af medarbejdere til at skabe et helt særligt

Mange mener, det er på grund af Thomas Henry, at en stor del af bartendere tør at udfolde sig kreativt. Selve brandets tonicvand er et resultat af fabrikkens evner og mod.  

Le Tribute

Le Tribute Tonic Water er en udgave udviklet i Spanien i en traditionel mørkebrun flaske, fremstillet af Le Tribute, som også sælger deres egen Gin, som du også finder på bevco.dk. Disse produkter harmonerer perfekt med hinanden, da dette produkt er skabt til denne gin.   

Gin & Tonic

Gin & Tonic m. Hendrick's 

Fever Tree foreslår, at man kombinerer denne gin med deres hyldeblomst tonicvand. Hendrick’s er en glat og behagelig gin med blomstrede aromaer.

Sådan gør du:

- Hæld isterninger i en drinksglas
- Hæld én del gin i glasset
- Hæld derefter tre dele tonicvand i glasset
- Pynt med en skive agurk

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!