Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Vodka

varer

Vodka må siges at være en vaskeægte spiritus klassiker. Med sine utallige anvendelsesmuligheder og mange forskellige smagsvarianter, giver den rig mulighed for at udfolde kreativiteten i både drinks og cocktails.

Vodka til enhver smag

Det, der gør vodka særligt velegnet til at mixe i drinks og cocktails, er, at den som udgangspunkt er en neutral og smagsløs alkohol, med en alkoholprocent på omkring 40%. Vodka brygges på rug, hvede eller kartofler, og selve navnet kommer fra det russiske ord voda, der oversat til dansk betyder vand. Betegnelsen er altså en beskrivelse af dens som udgangspunkt neutrale smag.

Netop derfor er vodka også hovedbestanddelen i en række af de mest velkendte drinks og cocktails, såsom White Russian, Bloody Mary og Screwdriwer. På Bevco.dk har vi vodka til det hele, med et bredt udvalg inden for special, billig, luksus, vodka med smag. Ydermere har vi  vodka på tilbud.

Efterhånden udgøres vodka udvalget også af en lang række forskellige smagsvarianter, hvor det rene produkt er tilsat eksempelvis bær, citrus eller lime. På Bevco.dk har vi et bredt og varieret udvalg af kendte brands, og med prismatch sikrer vi, at du får dit produkt til nettets bedste pris. Vi har som sagt noget til enhver smag, til ethvert behov, og i enhver prisklasse fra blandt andet Smirnoff, Grey Goose, Crystal Head, Belvedere, Stolichnaya, Ciroc og Absolut.

Vodkas historie

Vodka er særligt kendt fra Rusland, hvor den i høj grad er indlejret i den russiske kultur. Det betegnes ofte som nationaldrikken i Rusland og andre Østeuropæiske lande, ligesom vi i Danmark har Snaps. Produktionen er ikke længere forbeholdt de Østeuropæiske lande og Rusland, men fremstilles nu i stort set alle verdens lande, der hver især forsøger at sætte deres eget fingeraftryk på klassikeren.

Hvilken vodka skal jeg vælge?

Der er altså mange spillere på markedet, og måske er det svært at finde ud af hvad der egentlig er den bedste type, til lige netop dét, du skal bruge den til. For er der noget om snakken, når vi skriver premium og luksus vodka, og hvad er en god vodka egentlig?

Hvad er en god vodka?

Det er naturligvis en smagssag. Men faktisk er der også nogle rent produktionsmæssige forhold, der er med til at bestemme kvaliteten. En god tommelfingerregel er, at jo flere gange en vodka er destilleret og filtreret, desto mindre smager alkoholen igennem, og jo renere er den i smagen. Eksempler på brands, der er destilleret flere gange er Belvedere, Beluga og Stolichnaya vodka.

Luksus og premium vodka – er der noget om snakken?

Når vodkaen er destilleret, bliver den filtreret. Filtreringens formål er, at tilføre vodkaen flere smagsnuancer. Typisk filtreres væsken gennem kul, men særligt nogle af de dyrere vodkaer filtreres igennem kalksten og bjergkrystaller, for at opnå en klarere, blødere og mere afrundet smag.

Også dét vand, der bruges til at fremstille vodka, er af betydning for smagen, da den er med til at definere kvaliteten af alkoholen. Eksempelvis anvender Grey Goose udelukkende vand fra naturlige kilder i Frankrig, der er filteret igennem kalksten, og Crystal Head fremstilles kun med vand fra den Canadiske ø, Newfoundland.

Summa summarum er destillering, filtrering og dét vand, der bruges nogle af de typiske kendetegn, der adskiller luksus og premium vodka fra de mere almindelige vodkaer. Selvfølgelig handler det også om branding, og om hele den oplevelse, der er omkring et mere high-end produkt. Typisk kommer de dyrere produkter i flotte designs og i lækre gaveæsker, der også gør sig godt som gaver.

Kendte vodka-brands

Absolut

Absolut er et svensk vodka-brand der produceres i det sydlige Sverige. Dette brand ejes af den franske virksomhed Pernod Ricard, som erhvervede sig brandet i 2008 for 5,6 mia dollars. Absolut vodka er verdens tredje største spiritus-brands i verden, kun overgået af Smirnoff og Bacardi, og sælges i 126 lande. Brandet Absolut blev etableret af svenske Lars Olsson Smith i Åhus, Sverige. Grundet Stockholms spiritus markedsføringsmonopol, solgte han sit produkt lige uden for Stockholms grænser til en lavere pris. Absolut blev introduceret til resten af verden i 1979, og har siden 2008 solgt 90 mio liter årligt.

Udover Absoluts mest solgte vodka, har vi på bevco.dk nogle andre varianter, såsom Absolut Vanilje, hvis du er til en smule sødere udgave. Hvis du ikke kan nøjes med en almindelig flaske Absolut vodka, kan du prøve kræfter med Absoluts luksusvodka – denne type er oplagt hvis du skal imponere venner og bekendte, eller hvis du selv blot foretrækker en luksuriøs vodka.   

Ydermere har vi på bevco.dk 3 slags Absolut vodka med frugtsmage, nemlig Absolut Vodka Citron, Absolut Vodka Kurant og Absolut Vodka Raspberry.   

Belvedere

Er du til en mere eksklusiv vodka, så kan du her på bevco.dk bestille en flaske Belvedere hjem i 4 forskellige størrelser.

Belvedere er et polsk mærke i luksuskategorien, som du helt sikkert har set blive serveret på en række natklubber. Denne vodka blev etableret i 1993 og blev navngivet efter et palæ Warszawa.        

Vodka – et lille tip

Er du også blevet ramt af sundhedsfeberen, er et godt trick, at drikke den efterhånden velkendte, Skinny Bitch – vodka og danskvand. Der er færre kalorier i end i en normal drink, og så er risikoen for tømmermænd knap så stor, da lys alkohol og vand uden sukker hurtigere nedbrydes i kroppen.

Har du flere spørgsmål omkring vodka, er du blevet nysgerrig på et bestemt brand, eller har du brug for mere vejledning til at vælge den helt rette variant, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig. Du kan også gå direkte til vores store udvalg af vodkaer, hvor vi naturligvis både har prisgaranti og hurtig levering.

Hvilke cocktails kan jeg lave med vodka?

Vodka er en af de mest alsidige typer spiritus, grundet dens rene, klare smag. Dette gør, den kan blandes med et hav af aromaer, fra søde til saltede og tørre til krydrede. Den kan bruges i flere tusinde cocktail-opskrifter som varierer i smag, ingredienser og stil. Ergo findes der uden tvivl cocktails til alle smagsløg.  

White Russian

En White Russian er en af de mest kendte vodka-indeholdende cocktails. Ydermere er det én af de nemmeste cocktails at lave.

Det skal du bruge:

- 3 cl Smirnoff Vodka
- 2 cl Kahlúa Kaffelikør
- 6 cl Arla letmælk
- Isterninger

Hæld vodkaen, likøren og mælken ned i et glas med isterninger.

Bloody Mary

En Bloody Mary er en klassisk cocktail bestående af vodka, tomatjuice, og en kombination af krydderier som Worcestershire sauce, hvidløg, urter, selleri, mm.

I USA drikkes Bloody Mary ofte om morgenen eller tidlig aften, og drikkes i visse kredse til at kurere tømmermænd, selvom den indeholder alkohol.

Det skal du bruge:

- 4.5 cl vodka
- 9 cl tomatjuice
- 1.5 citronjuice
- 1 teske Worcestershire sauce
- Tabasco
- Sellerisalt
- Peber

Efter du har hældt alle ingredienser ned i et highball glas, rør forsigtigt rundt. 

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!