Tequila

|
75 produkter
Sortér:

Tequila

Tequila er en sjov størrelse og en rigtig spændende spiritus. Det er blevet en drik som man enten elsker eller hader, og det synes vi er lidt en skam. Tequila er nemlig meget mere end farverige 90’er drinks, salt og sure citroner. På Bevco.dk har vi derfor nøje sammensat vores sortiment, så vi har noget i enhver prisklasse, og selvfølgelig alle de kendte mærker inden for både billig- og luksus tequila.

Fra billig til eksklusiv Tequila

Vi anbefaler oftest at man vælger en tequila med så højt et agaveindhold som muligt, da man således sikrer den bedste smagsoplevelse. Selvfølgelig afhænger valget af, hvad du skal bruge den til. Om du skal lave den kendte Tequila Sunrise, drikke rene  shots eller med salt og citron som den kendte body tequila, eller om du gerne vil nyde en lækker luksus-tequila on the rocks. Hvad end du er på udkig efter, så har vi et bredt udvalg som eksempelvis Patrón, José Cuervo, San José, Sierra og Don Julio på Bevco.dk

Tequila – en mexicansk solstrålehistorie 

Tequila må siges at være Mexicos nationaldrik – i hvert fald er det i sandhed en mexicansk stolthed. Det kan karakteriseres som en mexicansk brændevin, der produceres på blå agave, som er en plante, der vokser i delstaten Jalisco i nærheden af byen Tequila. Den tidligste fremstilling afdenne spiritus kan spores helt tilbage til det 16. Århundrede. Historien lyder at da spanske besættere løb tør for deres egen medbragte spiritus, begyndte de at prøve kræfter med at destillere agave. Om det er en myte, eller om det rent faktisk var startskuddet til den produktion, vi kender i dag, lader vi stå uvist. Hvad vi dog med sikkerhed ved er, at det er en spiritus lavet på kernen af moden agave, der koges, presses og gæres for til sidst at blive destilleret til tequila med en alkoholprocent på omkring 40% alkohol.

Hvilke tequila-varianter findes der?

Tequila indledes i forskellige varianter, og typisk opdeler man det i 5 hovedkategorier:

100% agave tequila

Denne udgave er udelukkende destilleret på blå agave.

Mixto

Som navnet antyder, er mixto er en blanding, men hvor minimum 51% af flaskens indhold er 100% agave Tequila.

Blanco

Blanco Tequila er en klar, lys type der ikke er lagret på fad. Den har typisk en frisk smag af agave. Reposado Tequila er en let lagret udgave, der har ligget på fad imellem to og 12 måneder. Anejo Tequila har fadlagret i minimum 12 måneder. Den længere træfadslagring giver denne en rundere smag med mindre agavetoner. Extra Anejo er spiritussens svar på bilernes Ferrari. Det er dét man kalder en årgangs-tequila, altså en eksklusiv luksusudgave, der har lagret ekstra længe på fad, i hvert fald som minimum i 36 måneder. Denne type er lidt af en feinschmecker-drik, og den kan rent faktisk nydes på samme måde som en god rom eller en god whisky til desserten.

Luksus

Kvalitets-tequila er faktisk en rigtig spændende smagsoplevelse. Men hvilken skal man vælge hvis man gerne vil have en premium tequila? Som nævnt har agaveindholdet betydning for produktets kvalitet og smag. 100% agavetequilaer er ofte kendetegnet ved at være et lækkert og rent kvalitetsprodukt, hvorimod Mixto er et blandingsprodukt. Sidstnævnte variant tilsættes andre sukkerarter end tequilaagave som er dyrt og kun produceres i begrænsede mængder. Mixto er dog ikke per definition en dårligere udgave – de kan smage fantastisk. De er især også velegnede i drinks og cocktails. De 100% agave fremstillede typer vil naturligvis have en dybere og friskere smag af naturlig agave, hvilket gør dem til et premium produkt, der kan nydes rent eller on the rocks.

Populære tequila brands

Patrón

Hos bevco.dk finder du 7 forskellige typer Patrón, som er en af Mexicos ældste destillerier, og samtidig det mærke med den største markedsandel på verdensplan. I januar 2018 blev Patrón solgt til Bacardi for 5 mia. dollars, dog har bacardi ikke modificeret noget som helst ved denne tequila, som igennem årene har sørget for et velsmagende produkt til forbrugerne. På trods af, de først blev etableret i 1989, er de igennem de sidste små 30 år blevet verdens mest anerkendte brands. 

Sierra tequila

På det danske marked er Sierra uden tvivl det mest udbredte, grundet prisen og tilstedeværelsen på størstedelen af barer og natklubber landet rundt. Sierra er en frisk, klar tequila, med friske aromaer. Denne tequila indeholder Weber Azul Agave, og ydermere ”hints” af grønne æbler og ananas. Nuancer af peber giver dette produkt også et unikt, karakteristisk element, som gør den til en ilter tequila.

San José tequila

Denne tequila stammer fra Mexico og indeholder 35% alkohol, hvilket er en smule lavere end de øvrige brands på vores lager. Ifølge San José selv, er deres produkt meget genkendelig grundet deres sødme og frugtige aromaer. Den fremstilles i Jalisco-provinsen i Mexico, og følger en traditionel proces der giver den sin karakteristiske smag.

San José Tequila Gold

Denne tequila fremstilles på den blå agave kaktus, som ifølge eksperter og entusiaster er den bedste plante at lave tequila af. Hvis man derudover skal følge de ældgamle og traditionelle fremstillingsteknikker, skal man bruge den blå agave kaktus. I Frankrig er San José den mest udbredte tequila, og indeholder et hint af vaniljesmag, som bidrager til en lidt sødere smag en almindelig tequila. Spiritussens intense, karakteristiske smag gør, den sagtens kan nydes som shot eller ingrediens i en margarita.

Kalder tørsten på en farvestrålende Tequila Sunrise, en lækker kølig Margarita eller en luksusudgave til barskabet, så tag et kig på vores store udvalg. Har du lige et ekstra spørgsmål eller to inden du skal beslutte hvilken tequila du skal lægge i kurven, så kontakt endelig vores kundeservice, så vi kan guide dig til frem til det rette valg.

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!