Bevco A/S
Account
Cart0
Søg

Amaretto Likør

varer

Amaretto – Den unikke italienske likør

Amaretto likør er kendt for sin unikke smagsprofil, der har en udpræget smag af mandler og aromatiske krydderier. Dette italienske ikon har en rig historie og er blevet elsket for sin alsidighed og subtile kompleksitet. Amaretto har en bred anvendelse, og bruges både i drinks og cocktails, samt i bagværk og desserter. Hos Bevco har vi altid et fast udvalg, og du kan også til tider finde et godt tilbud på amaretto.

Hvad er Amaretto?

Amaretto er en sød italiensk likør, der har en udpræget smag af mandler og en markant sødme. Man kan dog ikke kalde amaretto for en mandellikør, da smagen ikke nødvendigvis kommer fra mandler. Mange amaretto får deres mandelsmag fra abrikoskerner, der indeholder det samme smagsstof, og derfor kan man ikke smage forskel. De kan også laves på almindelige og bitre mandler, eller stenene fra en fersken. Hvorvidt en amaretto rent faktisk er lavet på rigtige mandler er ikke nødvendigvis et kvalitetskriterie, hvilket også kan ses ved, at verdens mest berømte og mest solgte amaretto, Disaronno, ikke indeholder mandler. Den får i stedet sin mandelsmag fra abrikoskerner, samt sukker og 17 udvalgte urter. Alle amaretto har en flot og intens ravgylden farve, og flaskerne bærer ofte præg af stilfuldt italiensk design.

Amarettos historie

Amarettos historie er dybt forankret i det norditalienske klosterliv, hvor legenden fortæller, at benediktinermunkene i Saronno, Italien, skabte denne ikoniske likør i det 16. århundrede. Oprindeligt blev Amaretto produceret til at kunne serveres for gæster, hvor munkene skabte den berømte eliksir fra bitre og søde mandler i kombination med krydderier. En anden historie går på, at det likøren blev opfundet som en takkegave til en af Leonard da Vincis elever, der havde malet en smuk ung kvinde, som ikke havde andet at takke med, end hendes hjemmelavede likør. Hvorvidt nogle af historierne er sande, kan der sås meget tvivl om, men sikkert er det, at skabelsen af amaretto går mange år tilbage i tiden. Navnet "Amaretto" stammer fra det italienske ord "amaro," der betyder bitter, hvilket afspejler den karakteristiske smag fra bitre mandler. De skal dog ikke forveksles med en amaro, der har en langt mere bitter og urtet smagsprofil.

Hvad kan man bruge Amaretto til?

Amaretto er en alsidig likør, der kan berige en bred vifte af kulinariske oplevelser og drikkevarer. Cocktailen Amaretto Sour er uden tvivl blevet en moderne klassiker, der har skabt et helt nyt publikum for den ellers lidt nicheprægede likør. Det er en let cocktail at lave, og ingredienserne i opskriften tæller ud over amaretto også citronsaft, sukkersirup, æggehvide og Angostura Bitters. Nogle moderne fortolkninger af cocktailen kombinerer også amarettoen med bourbon, hvilket skaber en mindre sød og mere robust cocktail. Amaretto er også en udbredt ingrediens i bagværk, og du kan let finde en tiramisu opskrift med amaretto. I Tiramisu blandes den med kaffen, for at skabe en mere intens og koncentreret smag. Dens delikate nøddeagtige smag bruges også i andet italiensk bagværk som biscotti, kager eller pandekager. Den kan også bare være en dessert i sig selv, hvor den nydes efter et godt måltid sammen med kaffen, gerne over noget is.

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!