Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Cachaca

varer
Sorter efter:
  1. Pitù Cachaca 38% 70 cl.
    Pitù Cachaca 38% 70 cl.

    148,00 kr.

    På lager - Hurtig levering

  2. Ypióca 2 års Cachaca Ouro 39% 70 cl.
    Ypióca 2 års Cachaca Ouro 39% 70 cl.

    184,00 kr.

    På lager - Hurtig levering

  3. Sagatiba Velha Cachaca 38% 70 cl.
    Sagatiba Velha Cachaca 38% 70 cl.

    278,00 kr.

    På lager - Hurtig levering

Du finder ikke brasilianer, som ikke kender til cachaca, ligesom du ikke finder en russer, der ikke er bekendt med vodka, eller en mexicaner, der ikke har hørt om tequila. Cachaca produceres udelukkende i dag i Brasilien og fremstilles på sukkerrør. Denne velkendte spiritus er kendt for at være caipirinhas’ hovedingrediens. Denne drink er Brasiliens nationale cocktail, og indeholder udover cachaca lime, sukker og is. Cachaca produceres i alle dele af landet på store kommercielle fabrikker til små, familieejede destillerier.

Fremstillingen af cachaca

Cachaca er et lækkert alternativ til de ellers så populære rommærker, og selvom hylderne ikke bugner med forskellige cachaca-varianter, så har vi alligevel sammensat et godt og bredt udvalg af kvalitets-cachaca til gode og billige priser her på Bevco.dk.  

Cachaça produceres efter mange af de samme forskrifter som klassisk rom. Cachaca fremstilles på fermenteret juice direkte fra sukkerrør, der presses således at den sukkerholdige væske frigives. Når man har sin sukkerlage tilsætter man gær og lader drikken gære og arbejde. Det er netop i denne proces, hvor sukkeret omdannes til alkohol. Omkring 24 timer efter gæringsprocessen er startet, er sukkerjuicen således omdannet til en form for alkohol der nu skal destilleres og opvarmes til en højere alkoholprocent på omkring 75% alkohol. Som med andre spiritusser lægger man herefter alkoholen på fad eller tønde, så den kan trække så meget smag som muligt. Herefter tilsættes blandingen vand, så den opnår en alkoholprocent på omkring 38-54% og hældes på flaske.

Som det fremgår, er der altså mange af de væsentligste produktionselementer der går igen fra produktionen af klassisk rom. Og teknisk set definerer man også cachaca som en rom type. Der er nogle få forskelle i fremstillingen der adskiller cachaca rom fra almindelig rom.

Cachacas historie

I det 16. århundrede blev sukkerproduktionen rykket af portugiserne fra den portugisiske ø Madeira til Brasilien. På Madeira bliver aguardente de cana fremstillet ved at destillere sukkerørlud. Destillationsapparater blev bragt til Brasilien for at fremstille det vi i dag kender som Cachaca. Processen daterer tilbage til 1532, da en af de portugisiske kolonisatorer importerede sukkerrør fra Madeira til Brasilien. Cachaca produceres primært i Brasilien, hvor 1,5 mia liter drikkes årligt. Blot 1% af af tallet eksporteres (primært til Tyskland). Uden for Brasilien drikkes der “kun” 15 mio liter. Cachaca indeholder typisk mellem 38-48% alkohol, men kan, efter fremstillerens præference, indeholde et højere alkoholindhold.  

Forskellen på Cachaca og rom

Selvom man ofte betegner cachaca som brasiliansk rom, er der alligevel nogle helt grundlæggende forskelle på cachaca og klassisk rom, som vi eksempelvis kender det fra Diplomatico rom, hvor cachaca fremstilles på den friske saft fra brasilianske sukkerrør, så fremstilles klassisk rom ofte på melasse, som er et biprodukt af sukkerrørenes saft. Denne forskel er ikke uvæsentlig, da den giver cachaca en langt sødere smagstone. I modsætning til klassisk rom, bliver cachaca rom kun destilleret til omkring 75% alkohol i sin spiritusbase, hvor almindelig rom normalt destilleres helt op til 95% alkohol for derefter at blive fortyndet. Klassisk rom har derfor ofte en lidt finere og blødere smag en cachaca rom, da den hårde destillering er med til at trække flere ujævnheder ud af spiritussen end i en cachaca. Omvendt betyder det dog også, at cachaca rom bibeholder mere af strukturen og smagen fra sukkerrøret. Kort sagt er cachaca rom typisk mere rustik i sit udtryk og smag end almindelige klassiske rom typer.

Kendte cachaca-brands

Pitú er et af de ældste brasilianske cachaca brands, og blev lanceret i 1938 af Cândido Carneiro og Ferrer de Morais familierne i den brasilianske by Vitòria de Santa Antao. De opkaldte deres brand Pitú efter en stor ferskvandsreje som fandtes i flodene der løb igennem deres ejendomme. Dette cachaca-brands etikette bærer et billede af rejensom et historisk symbol.  Tyskland er, uden for Europa, Pitús hovedimportør. Dog reduceres alkoholindholdet i den tyske udgave fra 55% til 40%.

Sagitaba er et 12-år gammelt brasiliansk cachaca-brand. Den beskrives som værende en sød og glat spiritus, som gør den perfekt til en sødlig caipirinha. Sagitaba-oplevelsen er rigt og spændende. En kraftig afslutning af langvarige sødme fuldender oplevelsen til perfektion. Denne kvalitets-cachaca sin karakteristiske smag som følge af fem destillationer i Sao Paolo.

Hvordan drikker man cachaca?

I Brasilien ynder folk at nyde en god cachaca rent eller on the rocks, mens man i de fleste andre lande foretrækker at bruge den brasilianske rom som en spiritus til drinks og cocktails, hvoraf caipirinha må siges at være den mest kendte. Cachaca er på det danske, og de øvrige europæiske markeder, hårdt presset af det store udbud af tilgængelige vellagrede luksus rom. Derfor mener vi heller ikke, at det er helt fair konkurrencevilkår at lave en direkte sammenligning mellem cachaca og rom. De kan forskellige ting, og bør nydes på forskellige måder. I Brasilien er kvalitets-cachaca selvsagt en stor og udbredt spirituskategori. Der er registreret mere end 40.000 cachaca producenter i landet. Tilsammen afsættes 90% af den brasilianske romproduktion på nationalt plan. Derfor er det heller ikke en af de helt store spillere på det danske marked, da udbuddet ganske enkelt ikke er særligt omfangsrigt.

Har du mod på at prøve kræfter med den lækre og spændende brasilianske rom cachaca, så se vores udvalg her. Du kan også få et par ekstra råd med på vejen inden dit køb af cachaca ved at kontakte vores kundeservice, som hellere end gerne vil rådgive dig om dit valg af cachaca rom.

Caipirinha

Navnet på denne klassiske cocktail stammer fra ordet caipira, som refererer en person fra landet. Caipirinhas oprindelse kender man ikke til med sikkerhed, men det siges, at den kom frem i 1918 i Alentejo-regionen i Portugal. Denne opskrift indeholdt citron, hvidløg og honning, som blev brugt til patienter med “spansk influenza”. Derudover blev der ofte tilføjet spiritus. Disse ingredienser bliver stadigvæk brugt som remedie mod forkølelser. En caipirinha er en stærk cocktail, da den egentlig ikke indeholder andet væske end cachaca!

Det skal du bruge:

- 5cl cachaca
- 4 skiver lime
- 2 teske sukker
- Knust is

Sådan gør du:

Læg lime og sukkeret ned i et “old fashioned” glas og brug en muddler eller en grydeske til at mose ingredienserne. Fyld glasset med is og tilføj cachaca.

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!