Cardinal Calvados

40% 70 cl.

Udsolgt

233,00 kr.

Udsolgt

Beskrivelse

Calvados Cardinal produceres af most fra æbler. Æblerne, der anvendes til destillation, opdeles i tre kategorier; søde, bitre og syrlige, og man er i området generelt enige om, at den bedste smag opnås ved en blanding af 40% søde, 40% bitre og 20% syrlige æbler.

Den gærede æblesaft gennemgår efterfølgende en dobbelt destillering efter pot-still-metoden, i  modsætning til mange andre, som i dag anvender den kontinuerlige destillation.

Destillatet lagres på fade i minimum 2 år, inden det tappes, flaskes og sælges som calvados. Det er værd at bemærke sig den ofte utroligt lange holdbarhed – man kan stadig efter 50 år finde en duft af friske æbler i en god calvados.

Calvados kan nydes på mange måder, men områdets lokale befolkning ynder selv at få den serveret om morgenen som en morgenbitter eller om aftenen som en avec under eller efter måltidet.


Læs mindre
Specifikationer