WhistlePig

WhistlePig Whiskey er en relativt ny spiller på whiskey-markedet. Brandet blev stiftet i 2008 I Vermont, USA, af Raj Peter Bhakta, og udgav deres første flaske i 2015. På meget kort tid er WhistlePig gået hen og blevet en af verdens førende og mest kendte whiskey-brands, og producerer dén whiskey i verden, der har allerflest priser for sin høje kvalitet. Da Bhakta stiftede WhistlePig, indså han, han måtte investere i nogle ægte, traditionsrige, men ikke mindst funktionelle faciliteter, så hans vision om at skabe en mesterlig whiskey kunne realiseres. Han opkøbte derfor en 150-år gammel lade beliggende i Shoreham, Vermont, hvorfra han kunne begynde på hans projekt. For at kick-starte sit projekt, købte WhistlePig et parti af 10-år gammelt whiskey fra et canadisk destilleri.

  • Amerikansk whiskey af allerhøjeste kvalitet
  • Håndbyggede egetræsfade fra Vermont
  • Adskillige guldmedaljer til spirituskonkurrencer 

Destilleriet befinder sig på en gård på over 500 hektar, hvor der groes og høstes rugkorn og opdrætter en masse forskellige dyr. Foruden produktionen af WhistlePig Whiskey, bor der grise, får, geder, heste og bier, som alle er en del af familien. Ydermere findes der ahorntræer, som WhistlePig farmen bruger til at fremstille en eksklusiv ahornsirup. Firmaets forhenværende chefdestillatør, Dave Pickerell, var medvirkende i brandets opståen. Han var, med andre ord, hjernen bag WhistlePigs lynhurtige succes. Han igangsatte projektet ved at købe deres brandets første parti af canadisk whiskey, som blev brugt til fremstillingen af mærkets første produkt, WhistlePig 12 Year Old World Cask Finish Rye. Derudover byggede Pickerell WhistlePigs destillationsapparat i kobber, som fabrikken bruger på daglig basis. Pickerell gik på tragisk vis bort ved en whiskey-festival i San Francisco, men hans eftermæle lever i den grad videre, og han er en sand legende i whiskey-branchen. Foruden stiftelsen af WhistlePig under hans ledelse, var han med sit konsulentfirma med til at åbne flere hundrede destillerier verden over. 

Tålmodighed er vejen frem!

Samtlige af WhistlePigs whiskey produceres med modnet rug fra Alberta, Canada. Brandets første produkt, 10 Year, blev udgivet i 2015, og er en blanding af whiskey, der aldres på amerikanske egetræsfade, og produceres med, ifølge områdets eksperter, verdens bedst rug til produktionen af whiskey. WhistlePig skriver, at rug er svær at arbejde med, når man skal fremstille en kvalitetswhiskey. De sammenligner det med en Bordeaux-vin - det tager mange år før, den når sit fulde potentiale. Nøglen er, som med mange andre typer spiritus, at være tålmodig, da en længere venten ofte resulterer i en mere udsøgt smag. 

Enestående aromaer

En betydelig faktor for WhistlePigs succes er naturligvis deres produkters kvalitet, men hvordan opnår man sådan en kvalitet? Der er mange led man skal igennem, før man kan tappe et færdigt produkt, der lever op til standarden. WhistlePigs whiskey aldres som sagt på amerikanske egetræsfade, som firmaets selv har bygget i Vermont, et af de nordligste områder i USA, hvor træerne er gror under fine vejrmæssige forhold. Træet, der bruges til disse egefade, giver den whiskey nogle helt enestående aromaer, som ikke kan sammenlignes med andre typer whiskey.  

Varianter til enhver smag

Hos Bevco finder du blandt andet WhistlePig 10 Års Straight Rye Whiskey 50%, WhistlePig 15 Års Vermont Estate Oak Straight Rye Whiskey 46% og WhistlePig Old World Straight Rye Whiskey 43%, der ligger i 3 forskellige prisklasser, som passer til den forholdsvis nye whiskey-entusiast og i den grad også den garvede whiskey-fanatiker, som ved, at WhistlePig Whiskey er en af markedets absolutte top-brands, når det gælder kvalitetswhiskey.

Få unikke tilbud og nyheder
- tilmeld dig her