Bevco A/S
Account
Cart0
Søg

The Glenlivet Whisky

Glenlivet er en fin, elegant og yderst kompleks, skotsk single malt whisky, der bliver produceret i Speyside-distriktet i Skotland på The Glenlivet Distillery. Speyside anses af mange som Skotlands ubestridt smukkeste region, og i hvert fald den mest produktive når det gælder scotch whisky. Skaberen af The Glenlivet, George Smith, som var den første destillatør der fik tildelt licens til at producere scotch whisky, valgte at placere sin fabrik i området, hvilket inspirerede mange andre destillatører til at bygge fabrikker i området. Besøger man Speyside, er det ikke blot The Glenlivet destilleri; der findes et hav af destillerier spækket i området og findes langs de lakse-fyldte og krystalklare vande omkring Spey floden. Scotch whisky der produceres i dette område er normalt rige, frugtige og florale, dog findes der også lette, friske typer.


Skotlands ældste destilleri

Glenlivet-destilleriet er et af Skotlands ældste destillerier og blev grundlagt helt tilbage i 1824 i takt med den stigende efterspørgsel på scotch whisky. Destilleriet, der består af 14 kobber destillationsapparater, er stadig aktivt og har mere eller mindre produceret The Glenlivet Scotch Whisky lige siden. Den eneste periode, destilleriet var inaktivt, var under 2. verdenskrig. The Glenlivet er enormt populær scotch whisky, og der produceres over 6 mio. flasker på årsbasis som eksporteres til store dele af verden. I nyere tid resulterede den stigende efterspørgsel i en udvidelse af fabrikken som kostede ca. $15 mio., men øgede kapaciteten drastisk. The Glenlivet er USAs mest solgte malt whisky, den fjerde mest solgte i Storbrittanien og den anden mest solgte i verden. 

Traditionelle produktionsmetoder

The Glenlivet whiskeys glatte smag skyldes mest af alt den omhyggelige modning og destillationsproces, som foregår på kobber destillationsapparater der blev udviklet helt tilbage i midten af 1800-tallet af George Smith. Disse metoder og apparater fungerede så godt, at de stadigvæk bruges i dag. Foruden fremstillingsprocesserne, så skyldes The Glenlivets gode smag den rene kildevand hentes fra “Josie’s Well”, som producerer 16.000 liter frisk kildevand i timen. Vandets renhed kombineret med byg fra Port Gordon sørger for en konsekvent glat og blød smag. Igennem de seneste årtier, har The Glenlivet og øvrige typer scotch whisky udviklet sig fra at være robuste og tunge til at være sødere og lettere. 

Hos Bevco finder du 6 varianter af The Glenlivet - alle sammen i forskellige prisklasser, som matcher alle præferencer. 

  • The Glenlivet Founders Reserve Single Malt Scotch Whisky 40% 70cl. 

  • The Glenlivet Code Single Malt Scotch Whisky 48% 70cl. 

  • The Glenlivet Nadurra Oloroso Single Malt Scotch Whisky 61,3% 70cl. 

  • The Glenlivet The French Oak Reserve 15 Års Single Malt Scotch Whisky 40% 70cl.

  • The Glenlivet Nadurra Oloroso Single Malt Scotch Whisky 60,2% 70cl.

  • The Glenlivet 18 Års Single Malt Scotch Whisky 43% 70cl. 

Læs mere...
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!