Ruinart Champagne

Ruinart er verdens ældste champagnehus, der officielt har produceret champagne siden 1729. Firmaet blev grundlagt af Nicolas Ruinart i Champagne-regionen i Reims, og ejes nu af LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA. Nicolas Ruinart havde en drøm om at realisere sin onkels drøm om at stifte et ægte champagnehus, og i 1728, efter Louis XVs edikt, blev transporten af flaskevin tilladt, hvilket muliggjorde stiftelsen af Ruinarts champagnehus. Inden Louis XV kom til magten, måtte vin kun transporteres i tønder, hvilket gjorde det umuligt at fragte champagne til fjerne markeder og begrænsede forbruget hovedsageligt til produktionsområderne.  

  • Verdens ældste champagnehus
  • Omhyggeligt håndværk og destillering
  • Bør nydes ved 8-10 grader

Samtidig med fremkomsten af Ruinarts champagnehus, begyndte Frankrig med at dyrke en livsstil, der bar præg af finkultur, som favoriserede elegance, raffinement, delikatesse og finsmag. Ruinarts nytilkomne champagner faldt perfekt i hak med denne bølge af finkultur - primært blandt overklassen. Ruinart var konstant drevet af en søgen efter den ypperste ekspertise til at udvikle deres produkter bedst muligt. Selvom kendskabet til Ruinart overskygges af navne som Dom Pérignon, Möet & Chandon og Veuve Clicquot, er det ikke nødvendigvis en skidt ting. Brandets beskedne markedsføring og mindre produktion medfører ikke, at firmaet har den tilsvarende kommercielle appel som de ovennævnte, men en ægte champagne entusiast ved udmærket godt, hvor god denne champagne er. Inden for de seneste år, har de dog etableret sig på det amerikanske marked - men på en langt mindre skala. Målet for Ruinart er ikke at konkurrere med de store spillere. De vil hverken sælge deres produkter i supermarkederne eller på natklubberne - og “især ikke i Las Vegas”, ifølge bestyrelsesmedlemmerne.  Deres primære målgruppe er den kvalitetsbevidste vinentusiast, og vil derfor kun give folk adgang til deres produkter på enkelte restauranter og særlige vinbutikker.  

Ruinarts “Blanc de Blancs” fanger essensen af alt hvad champagnehuset står for; brugen af de fineste råvarer og det mest omhyggelige håndværk og fremstillingsmetoder. Til denne champagne bruges der kun de allerfineste lokale Chardonnay-druer, som giver den sin aromatiske intensitet, friskhed og exceptionelle renhed. Da den udelukkende produceres på hvide Chardonnay-druer, resulterer det i en enormt forfriskende smag af citrus som er utrolig nem at drikke. Den åbnes med noter af pomelo, citroner og grapefrugt, inden den blomstrer ind i en mere floral krop af jasmin, appelsinblomst og akacia. Det kræver typisk 15 måneder for at en mousserende vin udvikler sine signatur bobler som adskiller den fra almindelig vin. Ruinarts Blanc de Blancs aldres i mindst 3 år, så der tilføres ekstra meget smag og tekstur. Det tilføjer noget cremethed for at afbalancere syren fra de hvide druer.  

Selve champagnehuset foreslår, at deres produkter drikkes ved 8-10 grader. Syren i champagnen giver en bitter eftersmag, hvis det drikkes ved stuetemperatur. Den skal helst opbevares ved 6-8 grader og så nydes ved 8-10 grader for den optimale smag efter den åbnes. Ifølge Ruinarts kældermester, egner den sig helt perfekt som en tørstslukker i løbet af en lun eftermiddag. Du er måske ikke klar over det, men Ruinart er den mest solgte champagne i Europa grundet sin fordelagtige pris og formidable smag.    

 

Få unikke tilbud og nyheder
- tilmeld dig her