Krug Champagne

Det er få champagnehuse, der har lige så godt et ry som Krug, som er en af regionens mest anerkendte champagneproducenter. Krug er en champagne der hverken serveres på almindelige danske natklubber eller kan findes hos enhver drikkevareforhandler; den er ikke for børn. Krug Champagne har været i høj kurs siden begyndelsen i 1843, og på trods af, den ikke er billig, sælges der enormt mange flasker på verdensplan. Mange dedikerede champagnesamlere og connoisseurer anser Krug Champagne som en af verdens mest velsmagende og eksklusive produkter inden for sin kategori. Champagnehuset blev grundlagt i Reims i 1843 af tyskfødte Johann-Joseph Krug. Krug Champagne opnåede hurtigt højstatus blandt den europæiske overklasse og blev meget ofte serveret til royale begivenheder.

En blanding af eksklusive druer

Krug Champagne benytter Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, og indledes med en individuel udvælgelse af hvert plot af vinstokke og fortsættes med tilføjelsen af druerne fra hvert af egetræsfadene, som, modsat almindelige beholdere, er små nok til at give champagnehuset fleksibilitet til at beholde mindre mængder og derved undgå for tidlig blending. Champagne er altså optaget i den eksklusive klub, og lever i den grad op til sin prestige. I modsætning til andre, billigere champagner, kan Krug sagtens tåle at ligge længere tid og modne lidt ekstra, da dette kun tilfører champagnes ekstra smag. Nogle anmeldere mener endda at Krug kun bliver bedre og mere kompleks med tiden. Uanset alder, så bør Krug nydes fuldt ud. Dette sker bedst ved en temperatur på omkring 6-8 grader.

Et velanset og traditionsrigt champagnehus

Krug Champagne kendetegnes ved sin unikke smag, der er gennemgående i alle deres varianter. Champagnens enestående smag kommer fra helt særlige fremstillingsmetoder, hvor vinen gæres i længere tid end de fleste andre typer champagne. Modsat sine fætre, Dom Perignon og Moët & Chandon, har den ikke lige så meget kommerciel appel, selvom de alle produceres af det multinationale konglomerat af luksusvarer, LMVH (Moët Hennessey Louis Vuitton SE). Til trods for, Krug Champagne nu ejes af LMVH, går firmaet op i, at dette velansete og traditionelle champagnehus fastholder sine rødder, hvorfor Oliver Krug sidder i bestyrelsen, som hans forfædre har gjort i 6 generationer. 

Til den ægte champagneentusiast

Moët & Chandon og Dom Perignon har om muligt større kendskab blandt de brede målgrupper, men Krug Champagne står øverst på listen, når de vaskeægte champagneentusiaster banker på døren. Grundet til sin eksklusivitet, produceres der ikke nær så mange flasker som de øvrige mærker. Desuden sælges de ikke, før de er modnet. Flasker, der ikke lever op til standarden, fjernes fra lageret og sælges ikke. Siden 2011, har der er været en unik kode på 6 tal bag på hver flaske Krug “Grande Cuvée Champagne”. Skriver man denne kode ind på Krugs hjemmeside, kan man finde ud af, hvilke vintage, druer, og vingårde der blev brugt til at fremstille netop den flaske. Det siger nok om champagnehuset og dets standarder, arv og stolte traditioner som omfatter, at hvert af mærkets produkter lever op til de høje standarder, som Krug Champagne kendetegnes ved. Vi anbefaler, at Krug Champagnes serveres ved 6-8 grader. Ved denne temperatur fremhæves champagnens smage og aromaer, som vil gøre, det ikke bliver sidste gang du investerer i en champagne fra allerøverste hylde.  

 

Få unikke tilbud og nyheder
- tilmeld dig her