Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Jack Daniels

Historien om Jack Daniels

Jack Daniel’s er et Tennessee whiskey brand som blev grundlagt i 1875. Brandet producerer verdens mest solgte amerikanske whiskey som også er verdens 4. mest solgte spiritus. Denne ikoniske whiskey produceres i Lynchburg, Tennessee og har været ejet af en af USAs største distributører af vin og spiritus, Brown-Forman Corporation, siden 1956.

  • 9 produkter i forskellige prisklasser
  • Verdens mest solgte whiskey
  • Velegnet til cocktails, for sig eller over is

Der sælges 16 mio. kasser Jack Daniel’s på årsbasis, hvilket siger en del om kvaliteten og produktets popularitet. Tilføjelsen af de øvrige Jack Daniel’s varianter øgede firmaets salg gevaldigt, og introduktionen af disse viste sig at være en kæmpe succes på nationalt og internationalt plan. Grundet sin høje kvalitet og fornuftige pris, er Jack Daniel’s Tennessee Whiskey No. 7 gået hen og blevet verdens mest kendte whiskey, og det ser ikke ud til, at produktionen stagnerer lige foreløbigt. For få år siden grundet den kæmpe efterspørgsel, måtte firmaet investere $103 mio. i en udvidelse af deres produktionsfaciliteter. Blot 3 år senere annoncerede Jack Daniel’s, de igen måtte udvide destilleriet og turistcenteret, hvilket endte med at koste firmaet $140 mio. Forskellen mellem produktionen af Jack Daniel’s Tennessee Whiskey og Bourbon er, at Whiskey går igennem en blødgørende trækulproces mens spiritussen stadigvæk er hjemmebrændt. Den rene spiritus siver igennem hjemmelavet ahornsukker i 10-12 dage, hvor den derefter hældes i tønder for at aldre; ligesom Bourbon. Det var den lutherske minister, Dan Call, der lærte Jack Daniel’s denne proces at kende, som skulle vise sig at føre til en verdensomspændende succes på whiskey-markedet.                      

Det ironiske ved Jack Daniel’s Tennessee Whiskey er, at den produceres i en amerikansk region hvor der ikke må sælges nogen former for alkoholiske drikkevarer, hvilket er noget, de færreste danskere kan forholde sig til. Besøger man derimod firmaets destilleri og tager en guidet tour, er købet af denne whiskey helt lovligt, grundet brandets prestigefyldte ry, der tiltrækker en helt masse turister, som når op på over 250.000 besøgende årligt. 

 

Læs mere...
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!