G.H. Mumm

|
3 produkter
Sortér:

Denne velsmagende champagne fra G.H. Mumm har nogle helt særlige karakteristika når det gælder smagsoplevelsen. Den produceres på franske råvarer i absolut særklasse, hvorfor det ikke er uden grund, den anses som en af verdens allerbedste champagner. I dag produceres der 8 mio. flasker Mumm champagne årligt; en stigning på 5. mio fra 1900, hvilket på daværende tidspunkt var en kæmpe bedrift, taget teknologien i betragtning. Dog stagnerede salget i det 20. århundredets første 50 år. I de efterfølgende årtier oplevede øgede salget enormt meget, og G.H. Mumm trådte frem som en af de helt store figurer på champagnemarkedet  

Brandets lange historie

G.H. Mumm & Cie, beliggende i Reims i det nordlige Frankrig, er en af verdens største champagneproducenter og er i øjeblikket rangeret nr. 3 i verden baseret på antal solgte flasker. Firmaet ejes af Pernot Ricard. Mumm champagne er en vaskeægte fransk darling, og blev grundlagt tilbage i 1827 af tre brødre under navnet Mumm Geisler. Efter oprindelsen blev Mumm champagne hurtigt anerkendt som en premium-champagne og fik en solid position på markedet, hvor der ellers var heftig konkurrence fra øvrige, spirende champagnehuse. Historien begyndte i 1761, da Peter Arnold Mumm, som voksede op i en familie spækket med baroner og riddere, der ejede store vinmarker i Rhindalen. Hans slægt strækker sig helt tilbage til d. 12. århundrede og havde haft flere århundreders erfaring med fremstilling af vin, hvorfor han udviste stor interesse i vin fra en tidlig alder. Dette førte til åbningen af hans egen vinbutik i Köln. Ligesom deres far, interesserede de 3 sønner sig også for vinproduktion. Deres interesse lå dog i Champagne-regionen, hvor de så et stort potentiale. I 1827 besluttede de tre Mumm brødre at åbne en champagneforretning, og som en hyldest til deres slægtninge, føjede de deres våbenørn til den ikoniske etiket. I årenes løb blev det etableret som G.H. MUMMs emblem, og har været det lige siden. Frankrig og Tyskland nød på daværende tidspunkt gode forhold til fremstillingen af vin, hvorfor brødretrioen åbnede en filial af familieselskabet Mumm i Champagne-regionen med et afdelingskontor i Reims. 

G.H. Mumm i moderne kultur

G.H. Mumm er ikke blege for at indgå i store sponsoraftaler for at øge deres konkurrencedygtighed over for de rivaliserende champagnehuse. Fra 2000-2015 var Mumm den officielle sponsor for Formel 1 og stod for champagnen, som løbets vinder poppede på podiet. Da deres sponsoraftale sluttede, skrev de under med Formel E, hvilket viser, de er miljøbevidste. G.H. Mumm er desuden den officielle sponsor af Kentucky Derby og Australiens Melbourne Cup - to store hestevæddeløb. I 2016 hyrede de Usain Bolt som deres “CEO” (Cheif entertainment officer) til at figurere i en multimedie promoveringskampagne. Ydermere er Mumm champagne kongelig hofleverandør i Storbritannien, da det eftersigende skulle være Dronning Elizabeths foretrukne champagne, når der afholdes royale festligheder. 

Læs mere
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!