Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Dom Perignon

Selvom du muligvis ikke har poppet en flaske Dom Perignon selv (endnu), har du uden tvivl hørt om den. Navnet forbindes med luksuriøsitet og selvforkælelse; oftest til celebratoriske sammenkomster, hvor man ikke går på kompromis kvaliteten. Så om du blot skal koble af med et glas luksuschampagne i jacuzzien efter en lang arbejdsuge, afholde et formelt arrangement, eller bare give den gas på klubben med vennerne - så skuffer en flaske Dom Perignon aldrig. 

Muligvis verdens bedste champagne

Trods Dom Perignons renommé og skyhøje vellidthed, kommer det det ikke fra sit eget champagnehus. Dom Perignon er et “Prestige Cuvée” eller “Tête de Cuvée”, hvilket betyder, den står øverst i hierarkiet når der produceres og forhandles. Det er champagnehuset Moët & Chandon, der har stået for produktionen og salget af Dom Perignon siden 1920’erne. Navnet daterer helt tilbage til det 17. århundrede og stammer fra en fransk benediktinermunk, som også var kældermester, ved navn Dom Pierre Pérignon. Han levede efter, at hårdt arbejde bragte en tættere på gud, og ud fra dette, satte han sig selv det mål, at han skulle fremstille verdens bedste vin. Dom Pierre Perígnon kan ikke alene tilskrives æren for at have opfundet champagne. Dog var han med til at udvikle nogle banebrydende teknikker, til at fremstille hvidvin fra røde druer og at blande druer til at fremstille en helt overlegen vin. Richard Geoffroy, der står for den omhyggelige fremstillingsproces af Dom Perignon, benytter udelukkende druer fra samme årstal, som understøtter den enkelte vintage-flaskes unikke karakteristika; der produceres maksimum 6 vintage-flasker pr. årti. Der findes en Rosé-udgave, der så lyset for første gang i 1959, og er oftest dyrere end den almindelige. Begge er single-vintage, men Rosé-udgaven baseres på Pinot-Noir. 

Fokus på præcision 

Procentfordelingen mellem “nøgledruerne” varierer mellem de forskellige vintage-årgange, men det er altid de samme druer, der bruges; Pinot Noir og Chardonnay. Fordelingen ligger typisk mellem 50/50 eller 60/40 i en af druernes favør. Hver flaske Dom Perignon modnes i minimum 7 år inden den må sælges, men nogle flasker aldres i meget længere tid. Hver vintage-flaske sælges tre gange. Den første er 9 år, den anden er 18, og den tredje er ca. 25 år. Nu længere en flaske aldres, desto højere bliver kvaliteten.  Det første indtryk, man får af Dom Perignon, er den milde, luftige og klare bouquet, som har blide toner af blomster, der hurtigt udvikles til en kandiseret frugt, modnet hø, samt ristede noter sammen med et hint af lakrids. Hver flaske Dom Perignon indeholder kun de bedste druer, og champagnens intensitet baseres på præcision. Hver vintage-champagne har tre “Plénitudes” og er et resultat af kældermesterens fokus på at skabe verdens mest udsøgte champagne. Det betyder, at en flaske Dom Perignon kun produceres de år, hvor druerne er ideelle, og lever op til de standarder, champagnehuset producerer deres verdenskendte produkter efter. Hvert vintage år produceres 5 mio. flasker, hvilket faktisk ikke er overdrevet meget i drikkevarebranchen. Hos Bevco finder du flere slags Dom Perignon fra forskellige årgange - både roséudgaven og den helt klassiske.  

 

Læs mere...
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!