BATI

Bati er en prisvindende serie af rom og romlikører fra Rum Co. of Fiji. Destilleriet er placeret i Fijis andenstørste by, Lautoka, hvor de har produceret kvalitetsrom siden 1980. Lige fra sit første spæde skridt, har Rum Co. of Fiji gjort en dyd ud af at ære og bibeholde de gamle traditioner ved blandt andet at udføre langt størstedelen af arbejdet ved godt, gammeldags håndkraft. Selvom det er mere tidskrævende, skaber det i sidste ende også det bedste produkt, og passionen, der er lagt i fremstillingen af BATI Rom, kan bestemt smages.

6 varer
Sorter efter:
BATI Banana Rom Likør 25% 70 cl.

221,00 kr.

59 stk. på lager

BATI White Chocolate Rom Likør 25% 70 cl.

221,00 kr.

59 stk. på lager

BATI Coconut Rom Likør 25% 70 cl.

221,00 kr.

55 stk. på lager

BATI White Rom 37,5% 70 cl.

250,00 kr.

54 stk. på lager

BATI Spiced Rom 37,5% 70 cl.

250,00 kr.

12 stk. på lager

BATI Dark Rom 37,5% 70 cl.

250,00 kr.

12 stk. på lager


Prisvindende rom

I 2020 vandt Rum Co. of Fiji prisen som årets romdestilleri ved Melbourne International Spirits Competition, og der blev uddelt både guld, sølv og bronze til BATI Rom. Der blev ligeledes kastet om sig med medaljer til BATI Rom ved den prestigefyldte San Franscisco World Spirits Comptetion i 2022: dobbeltguld til BATI Dark, guld til BATI White og sølv til BATI Spiced. Det er i øvrigt ikke første gang, at BATI Dark er blevet tildelt dobbeltguld, der altså kun gives til spiritus, man anser som værende blandt de bedste i verden. Også i 2019 kunne rommen se sig belønnet med samme pris. Der er altså ikke nogen tvivl om, at BATI Rom er af en ganske exceptionel karakter, der bør opleves.

Hør Esben fortælle, hvad der gør BATI unik

Sådan laves BATI


Rom fra Sukkerbyen

Fijiøernes unikke kombination af krystalklart vand fra det omkringliggende Stillehav og hovedøens ekstremt fertile vulkanjord, skaber de ideelle forhold for dyrkning af sukkerrør, der naturligvis er grundstenen i produktionen af BATI Rom. Det er især i Lautoka, BATIs arnested, de bedste sukkerrør høstes, og byen udgør så vigtig en del af Fijis sukkerproduktion, at den har fået det søde tilnavn, Sukkerbyen.


Fra sukkerrør til rom

Når sukkerrørene er klar til høstning, foregår dette ved håndkraft, hvorefter de fermenteres til den melasse, der sidenhen destilleres og i sidste ende kommer til at udgøre basen for BATI Rom. Før den kan tappes, modnes BATI Rom dog i 2 år på specielt udvalgte egetræsfade, der i den lyse roms tilfælde er hvid eg, hvorefter den filtreres igennem aktiveret kul fra kokosskaller for at fjerne de sidste urenheder, inden den er klar til at blive tappet.


Rom med personlighed

Inden BATI Rom sendes afsted til hungrende romnydere, skal de sidste små detaljer dog lige føjes til flaskerne; label, prop og den lille snor, der er bundet om flaskens hals, påføres ved håndkraft frem for maskine, og det synes vi, giver den himmelske BATI Rom et dejligt jordnært og personligt præg. I serien af rom fra BATI finder du BATI Spiced Rom, BATI Dark Rom og BATI White Rom.


BATI Romlikør

BATI dækker dog ikke kun over lys, mørk og krydret rom, men også nogle fantastiske romlikører. De kan nydes præcis som de er, men er også helt perfekte til kreering af eksotiske og cremede cocktails. I vores sortiment finder du Banana Rom Likør, White Chocolate Rom Likørsamt Coconut Rom Likør, der alle er tager udgangspunkt i den samme 2-års base som resten af BATI-rommen.

Se historien om BATI

Få unikke tilbud og nyheder
- tilmeld dig her