Bevco A/S
Account
Cart0
Søg

Ballantines

Ballantines fremstiller en række “Blended Scotch Whisky” som produceres i Dumbarton, Skotland. Ballantines whisky har gennem tiden vundet utallige priser for sine whiskey grundet deres tårnhøje kvalitet. Den har længe været populær i Sydeuropa, da det var en af de første whisky-brands der slog igennem på det internationale marked. Det er kun Johnnie Walker der overgår Ballantines når det kommer til salg af flasker. Og det er marginaler, vi taler om. På årsbasis bliver der solgt over 70 mio. flasker Ballantines Scotch Whisky. Det skal dog siges, at Ballantines Scotch Whisky er Europas mest sælgende scotch whisky, og bygger på stærke skotske destillationstraditioner- og metoder som har været fundamentet for brandets mangeårige succes. Brandets rige historie og de mange visionære medarbejdere har igennem tiden været med til skabelsen af en række helt enestående typer scotch whisky. 

  • 70 mio. flasker solgt årligt
  • Varianter til enhver smag
  • Perfekt til cocktails

Ballantines må siges at være symbolet på både elegance og prestige når det kommer til skotsk whisky. Ballantines er en lækker blended og smagsfuld whisky, hvis oprindelse spores helt tilbage til omkring 1827. Her blev Ballantines grundlagt af den skotske bonde, George Ballantine, hvorefter whiskyen er opkaldt. Han startede med at sælge sin Ballantine whisky i små partier i det lokale supermarked, men sidenhen er denne whisky blevet en stor succes og eksporteres i dag til lande i hele verden. 

Ballantines har i flere århundreder været kendt for at producere en kvalitetsrig, blended  whisky. Den skotske whiskey-brand, Ballantines, består af en sammensætning af malt fra alle de fire hjørner af Skotland: Speyside, Lowlands, Islay og Highlands, og rummer således ikke kun en fortrinlig smag, men også en smuk historiefortælling. Når Ballantines lagres, bruges der udelukkende håndlavede fade, som tidligere har været brugt til bourbon. Denne lagringsproces giver Ballantines en blød, let sødlig og særdeles velafbalanceret smag.

Ballantines er enormt stolte af deres destillationsmetoder, der er gået gennem generationer, som har dannet rammerne for brandets enorme popularitet verden over. Det skal dog siges, at det er en kunst at blande whisky, og er ikke noget, som nødvendigvis egner sig til. Ballantines blander adskillige typer single malt og korn whisky, som kræver utroligt meget erfaring, koncentration og perfektionisme. I løbet af Ballantines historie, har der kun været 5 “Master Destillers”, hvilket siger en helt del om stillingen og dens vigtighed. Deres fælles passion for scotch whisky har været med til at opretholde brandets ekstraordinært høje kvalitet. 

Ballantines Scotch Whisky har ikke blot fulgt reglerne for scotch-produktion; de har været med til at lave dem. For at en skotsk-produceret whisky kan kaldes “Scotch”, skal den modes på egetræsfade i mindst 3 år, hvilket gør, at whisky’en får den nødvendige berøring med egetræsfadene, som giver den velkendte smag og farve. Jo bedre egetræsfade man bruger og længere modningen er, desto bedre bliver kvaliteten af en scotch, da den kan opsamle mere smag. Ballantines bruger naturligvis kun de allerfineste egetræsfade til deres produkter, og fordi de har produceret whisky i så mange år, råder de over nogle af verdens mest imponerende samlinger af whisky. Ballantines bruger whisky på over 40 år til nogle af deres produkter! Efter deres produkter tappes er modning slut, hvorfor Ballantines Scotch Whisky er klar til at blive nydt!

 

 

Læs mere...
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!