Bevco A/S
Account
Cart0
Søg

Tysk Rødvin

varer

Tysk Rødvin 

Mange går fejlagtigt og tror, at tyskerne ikke producerer særlig god rødvin – eller rødvin i det hele taget. Man skylder dog i den grad vores naboland en undskyldning i det tilfælde, da de ikke bare laver rødvin, men også er blevet rigtigt gode til det. Det er ganske rigtigt, at tysk rødvin før i tiden har haft en tendens til at være blege, tynde og meget syreholdige grundet de kolde temperaturer, men i dag kan de tage en overraskende kompleks form, der tenderer hen i det intense.

Spätburgunder

Spätburgunder er Tysklands absolut mest populære rødvinsdrue.  Navnet kan dog bedrage en smule, da det faktisk bare er det tyske ord for Pinot Noir, betegnelsen som langt de fleste nok kender druen under, og faktisk er de den tredjestørste producent af denne kun slået af USA og naturligvis Frankrig. I tyske rødvine tager den dog en lidt anden karakter end de franske pendanter, da druen er meget modtagelig overfor terroir. Derudover er det også en relativt sart drue, der ligeledes er modtagelig overfor klima og kræver en vis mængde varme for virkelig at trives, men heller ikke for meget. Det betyder også, at den mest dyrkes i de varmere egne af Tyskland.

God tysk rødvin på trods af klima

Tysklands relativt kølige klima gør det svært at få de røde druer til at modne nok, men i løbet af de seneste år er landet blevet varmere, og det er en fordel for dyrkningen af den fornævnte Spätburgunder. Det har tidligere været et problem at få druerne til at modne til tiden, men i takt med de stigende temperaturer, sker modningsprocessen hurtigere og høsten er blevet mere ”pålidelig” så at sige. Grundet kampen mod de kølige temperaturer, har den tyske vinproduktion også altid været meget teknologisk avanceret, da de så vidt muligt er nødt til at holde frosten ude for at få druerne modne - altså lige med undtagelse af deres kendte Eiswein. Frost er dog ikke lige så stor en trussel for den tyske rødvin, som den tidligere har været; til gengæld har de stigende temperaturer sat en kæp i hjulet for produktionen af Eiswein, der jo lige netop kræver naturens frost. Til gengæld kan der nu også dyrkes Cabernet Sauvignon og Shiraz/Syrah i de varmere egne af Tyskland - noget man traditionelt set ellers aldrig har haft synderligt meget held med. 

Tysk rødvin og klassificeringssystemet

Som de fleste vinlande har Tyskland også en vinlov, der dog skiller sig markant ud fra de andres i forhold til klassificering. Hvor lande som Frankrig, Italien og Spanien fokuserer på faktorer såsom druesort, høstudbytte, syreindhold etc., spiller det ikke nogen rolle i Tyskland. Her er fokus udelukkende på sukkerindholdet i druerne ved høsttidspunktet, og det skal helst være så højt som muligt. Ræsonnement bag er måske lidt tvivlsomt, men ideen er, at jo højere sukkerindholdet er,  jo mere modne vil druerne også være ved høst – noget, der som sagt kan være svært at opnå i det kølige Tyskland. Det har dog sine ulemper, da man snildt kan gå efter druer med et naturligt højt sukkerindhold for at opnå udmærkelsen som Qualitätswein, selvom det måske ikke er tilfældet. Vi kan dog garantere, at du udelukkende kun vil finde god tysk rødvin i vores sortiment, som primært dækker over Spätburgunder/Pinot Noir af den ypperste kvalitet.

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!