Bevco A/S
Account
Cart0
Søg

Rødvin

varer

Rødvin til enhver smag

Der er altså rødvin til enhver smag og enhver anledning – selvfølgelig også her på Bevco.dk. Vi sætter en ære i løbende at udvide og udvikle vores vinsortiment med lækre og velsmagende rødvine fra forskellige lande, i forskellige designs og i forskellige prisklasser. Tøv ikke med at gå på opdagelse i vores udvalg af rødvin her på Bevco.dk

Produktion af rødvin

Produktionen af rødvin er naturligvis altafgørende for udviklingen af smagen på den endelige vin. Både rødvin og hvidvin kan fremstilles på en kombination af blå og grønne druer. Det er gæringstiden på drueskallerne, der er afgørende for det endelig produkt, og i fremstillingen af rødvin gæres skallerne i længere tid. Det er netop i druernes skaller at smagen og farven sidder, hvorfor vinen gæres sammen med både skaller og kerner. Om man som vinproducent også anvender stilken fra druerne afhænger af om man vil have garvesyren, der sidder i disse med i gæringsprocessen.

Under normale omstændigheder gærer en rødvin typisk længere tid og ved højere temperaturer end hvidvin. Hvor længe vinen gærer afhænger i sidste ende af, hvor kraftig en farve og hvor intens producenten ønsker sin rødvin. De drueskaller der under gæringsprocessen har bevæget sig fri fra vinen presses efterfølgende for sig selv, således at man opnår det man kalder pressevin. Når vinmageren til sidst blander sin vin, kan han tilsætte lidt af denne pressevin til sin rødvin. Den er mørkere, indeholder mere garvesyreholdig og er kraftigere i smagen.

Ung eller gammel rødvin

Hvor længe rødvinen gærer, og om det er på gamle eller nye egetræsfade, afhænger af hvilken type rødvin der skal være det endelige resultat. Altså om det er en rødvin der skal drikkes ung eller gemmes i årevis. Det afhænger også af den individuelle vins karaktertræk og styrke. Nogle rødvine er i sig selv kraftige nok til at blive lagret på nye egetræsfade, andre er ikke. Når vinproducenten vurderer at rødvinen har opnået den rette smag og farve skal den tappes på flasker med det enkelte vinhus’ etikette og årstal.

Fup og fakta om rødvin

Vi danskere elsker rødvin og vi drikker masser af det, og heldigvis siges det også at rødvin i moderate mængder er sundt og godt for helbredet.

Af den vin, der sælges og drikkes i Danmark er helt op imod 75% såkaldt ’hverdagsvin’ – altså vin der i gennemsnit koster omkring 50 kroner pr flaske. Selvfølgelig er der også vinkendere og vinelskere, der i højere grad foretrækker dyr og fin vin, og som måske oveni købet har opkøbt en flot vinsamling til vinkælderen. Uanset hvad så er faktum dog at vi i løbet af de seneste år drikker mere vin end nogensinde før, og at udvalget i butikkerne tilsvarende er større og mere varieret end aldrig før.

Et par tips til dit valg af rødvin

Det kan som forbruger være lidt af en vinjungle at navigere i da udvalget er så stort, selv i de mere almindelige mainstream supermarkeder. En god tommelfingerregel er dog, at køber du en vin til omkring 50 kroner, så får du cirka 4 gange så meget kvalitet for pengene end ved en vin til 25 kroner. Hold dig derfor fra de aller, aller billigste rødvine, hvis du er i tvivl. Dog er vin præferencer individuelle - den rødvin jeg nyder at drikke, er ikke nødvendigvis din foretrukne drue.

Medaljer kan være et okay pejlemærke når du skal vælge rødvin, men det er ikke givet at det vil føre dig til den bedste vin til den bedste pris. Heller ikke flotte etiketter og om det er med prop eller skruelåg er et udtryk for kvaliteten af den rødvin der er i flasken. En mindre flot rødvin med skurelåg kan smage ganske udmærket.

Vi håber at du er blevet klogere på dit valg af vin, og er klar til at købe en lækker rødvin fra vores sortiment. Ligger du inde med et par afklarende spørgsmål til dit køb af rødvin, så ring endelig til vores kundeservice, så vi kan finde frem til det helt rigtige rødvin til dig.

Hvad er økologisk rødvin?

Økologisk rødvin er vine, der er mærket med Ø-mærket eller EU-logoet. For at kunne mærke sin vin med disse ting, skal man først og fremmest benytte druer, der er dyrket økologisk.

Herudover skal man også overholde en række bestemmelser omkring, hvilke tilsætnings- og hjælpestoffer man må benytte i produktionen af vinen. Eksempelvis må man gerne benytte stoffet sulfit i rødvin, dog må man ikke bruge lige så meget som i “normal” vin.

I en økologisk rødvin må der maksimalt benyttes 100 mg sulfit i en liter rødvin, hvor “normal” vin må indeholde op til 150 mg pr liter. Dette gælder dog kun for rødvin, der har et sukkerindhold på under 2 gram pr liter.

Er der tale om en rødvin, der har et sukkerindhold på mere end de 2 gram pr liter, så må der bruges henholdsvis 70 mg sulfit i økologiske vine, samt 120 i “normale” vine.

Hvad koster rødvin?

Prisen på rødvin varierer utroligt meget. Der er nemlig rigtig mange ting, der afgør, hvor meget en rødvin koster. Først og fremmest har årgangen på en vin meget at sige, da nogle sæsoner, hvor der er masser af sol og sommer, producerer langt bedre vine.

Kvaliteten af vinen har også meget at gøre med prisen, ligesom at gæringsprocessen, druen, oprindelseslandet, distriktet, historie og lignende også har indvirkning på prisen.

Der findes selvfølgelig også vinde, der mere er investeringer og samleobjekter, hvor prisen bestemmes af udbud, efterspørgsel og sjældenhed. I 2018 blev en flaske Romanee-Conti vin solgt for svimlende 3,7 millioner kroner på en auktion i New York.

Hos Bevco har vi rødvine til enhver størrelse pengepung. Vores rødvine starter i priser, der ligger helt nede i 39 kroner og slutter et godt stykke over 500 kroner.

Hvor meget rødvin til fest?

Vi anbefaler, at man budgetterer med ¾ til en hel flaske vin pr. Person. Med denne mængde, bør man have en mængde vin, der sikrer, at du ikke løber tør for de røde dråber.

Dog skal du huske, at det naturligvis er meget forskelligt, hvor meget vin man drikker til de forskellige typer fester. En barnedåb, der ligger en søndag formiddag, kræver formentlig ikke meget mere end et glas eller to pr. Person.

Derimod drikker folk generelt meget vin til eksempelvist et bryllup, hvor det forventes, at folk morer sig til langt ud på natten. Ligeledes er det også meget forskelligt, hvor meget hver familie eller vennegruppe generelt drikker.

Det kræver altså en overvejelse om, hvilken type fest der er tale om, samt hvilke vaner de inviterede gæster sædvanligvis har mht. Alkohol og vin.

Tip: Man vil som oftest ikke købe den dyreste vin på hylden, når de skal serveres i litervis til en fest. Dog kan man komme langt med lige at ofre 10 kroner mere pr flaske, når der er tale om vine, der koster under 100 kroner.

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!