MenuMenu
  • Drikkevarer & tilbehør one-stop-shop med 2.000+ varer online
  • Tlf. +45 71 99 22 00 hverdage fra kl. 9:00-16:30
  • Bestil inden 14.00 så sender vi samme hverdag
Søg Søg Fragt FRAGT information Din kurv 0,00 DKK priser inkl. moms
Filtrer produkter

Grappa

Grappa er en italiensk drue brændevin, med frugtige dufttoner og friske og lette parfumerede smagsnuancer. Grappa er en beskyttet titel i EU, og der er en række kriterier der skal være opfyldt førend et produkt må betegne sig selv som en grappa. Denne varemærkebeskyttelse sikrer heldigvis også at vi som forbrugere altid er sikker på kvalitet, når vi køber Grappa.

Grappa

Fremstillingen af grappa

Ligesom med vin, afhænger smagen af grappa af typen og kvaliteten af de druer, der bruges i produktionen. Grappa produceres på ’resterne’ fra vinproduktionen, altså de skaller, kerner og stilke, der ikke bruges i den endelige vin. Grappa blev oprindeligt fremstillet for at undgå spild, og man forsøgte derfor at bruge de råvarer der var tilovers fra vinproduktionen i andre sammenhænge.

Grappa – et beskyttet varemærke

Grappa er den dag i dag en beskyttet betegnelse i Den Europæiske Union. For at kunne kalde sig en grappa, skal produktet opfylde en række kriterier. Blandt andet skal grappaen være produceret i Italien eller i den italienske del af Schweiz. Grappaen skal være produceret på presserester fra vinproduktionen og gennemgå en gæring og destilleringsproces uden at tilsættes vand.

Servering af grappa

I Italien serveres grappa oftes som en aperitif eller som en ’after-dinner-drink’ til kaffen og desserten. Faktisk er det nogle steder i Italien et ritual at man, når man har drukket sin espresso hælder et par dråber grappa i koppen, snurrer rundt og drikker i en hurtig slurk. Hvorfor, det melder historien ikke noget om.

Find din favorit grappa her, og nyd den frugtige italienske druebrændevin. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte vores kundeservice, der hellere end gerne giver dig et par gode råd med på vejen omkring dit køb af grappa.

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk