0,00 DKK priser inkl. moms
Filtrer produkter

Gin

Gin må siges at være en sand spiritus klassiker. Det er svært at besøge en beværtning eller en hjemmebar uden at støde på den populære gin og tonic drink. Gin er virkelig blevet en darling, når vi snakker spiritus. Det skyldes især at gin med sin klare farve og karakteristiske smag af enebær, er særdeles velegnet i spændende drinks og cocktails.

Gin

Gin, gin og atter gin

At gin er in, ses også tydeligt på det brede og store udvalg, der er på markedet. På Bevco.dk har vi naturligvis samlet alt den bedste gin til de garanterede bedste priser med prismatch og dag-til-dag levering direkte til døren. Vi har både billig gin og luksus gin, gin på tilbud, almindelig gin og spændende, aromatiseret gin – så det er bare med at gå på opdagelse i vores store udvalg af gin.

Alle de kendte mærker, og mere til...

Det boomer med gin mærker på markedet, og hver især er de forskellige i smag og ingredienser. Det brede udvalg er med til at udvikle måderne hvorpå gin anvendes i nye kreative sammensætninger, og har du også fået lyst til at prøve kræfter med den spændende spiritus, så har vi gin til enhver smag og enhver pris på Bevco.dk. Vi har billig gin som Gordons Gin, lækker gin som eksempelvis Beefeater Gin, luksus gin som Monkey 47 Gin, flotte og velsmagende gin som Geranium Gin og Hendricks Gin og populære gin som Bombay Gin og Tanqueray Gin. Så hvis du er på udkig efter en god gin til pengene, en lækker gin til ginsmagning, eller en flot flaske gin til samlingen, så har vi alt hvad hjertet begærer på Bevco.dk.

Gin – et hav af varianter

Som udgangspunkt er gin defineret ved at være en spiritus på minimum 37,5% alkoholvolumen, hvor den fremtrædende smag er enebær. Gin er destilleret på korn og tilført smag med forskellige planteekstrakter, navnlig enebær, som er den mest fremtrædende ingrediens i gin. Nok netop derfor er betegnelsen gin også en sammentrækning af det franske ord for enebær, geniévre.

Gin er blevet kaldt verdens mest aromatiske spiritus, og det er faktisk ikke uden grund. Eksempelvis er en af de helt store forskelle på vodka og gin, at gin er tilsat en masse olier, der er medskaber af smagsoplevelsen. Selvom gin med sin neutrale, gennemsigtige farve ikke ser ud af meget, gemmer der sig ofte oceaner af smag i flasken. Alle gin varianter er karakteriseret ved deres særlige enebær smag. Men gin er inde i en form for renæssance, hvilket også bevirker, at der dukker nye og spændende variationer af gin op på markedet. Nogle gin tilsættes krydderurter som koriander, andre tilføres smag af kardemomme og citrus, mens andre gin eksempelvis bærer toner af rabarber og appelsin. Der er altså et hav af forskellige gin at vælge i mellem.

Gin kan groft sagt kategoriseres indenfor 4 forskellige genre:

London Dry Gin: Denne gin er først destilleret efter at alle ingredienser og smagsforstærkere er tilsat. Den er typisk meget aromatisk i duft, men karakteriseres ved at være farveløs. Det er ydermere ikke tilladt at tilsætte andet end naturlige aromater til denne type gin.

Dry Gin: I denne variant tilsættes ofte flere aromaer og sommetider farve, så der er lidt flere knapper at skrue på når ginens komponenter skal afbalanceres.

Plymouth Gin: Denne gin er geografisk defineret, da den udelukkende må destilleres i Plymouth i England. Som oftest har denne gin en styrke på omkring 41% alkohol. Den er knap så tør i smagen som de øvrige gin varianter, da den er tilsat flere rødder og smage herfra.

Old Tom Gin: Endnu en engelsk produceret gin. Den er populær indenfor cocktails, da den er en anelse sødere end eksempelvis London Dry Gin. Originalt set brugte man Old Tom Gin i den kendte Tom Collins cocktail.

Gin har været på lidt af en rutsjebanetur

Gin har gennemgået lidt af en popularitets udvikling igennem årerne.

Oprindeligt stammer gin fra Holland, hvor den blev udviklet i medicinskforstand som en præparat imod smerter, herunder særligt gigt. Heldigvis, kan man næsten sige, blev medicinen ikke en succes, men derimod blev gin som spiritus en kæmpe succes.

I 1600-tallet stod Europa i flammer under den såkaldte 80års krig, hvor engelske soldater kæmpede i området omkring Holland. Netop her blev de introduceret til gin. Soldaterne tog drikken til sig, og fragtede den i stor stil med hjem til England, hvor gin skulle vise sig at blive en stor succes.

På den måde blev gin særligt udbredt i Londons fattige kvarterer, og var, for at sige det mildt, ikke kendetegnet ved kvalitet – tværtimod. Heldigvis er der løbet meget gin igennem floden siden, og de gin vi i dag kender, har en helt anden status.

Luksus gin – hvad er en god gin?

Det er med gin, som med de fleste andre spiritusser – naturligvis er der forskel på smag og kvalitet. Ofte får man hvad man betaler for, og det gælder også for gin. Dog er det, når det kommer til gin, meget en smagssag, hvad der definerer en god, lækker gin. Om man er til en kraftig smag af enebær, om man er til en mere sødlig og aromatiseret gin, eller om man er til en helt tør gin. Det har selvfølgelig også en hel del at sige, hvilket formål man har med sin gin, om man skal lave lækre gin og tonics, om man skal prøve kræfter med den syrlige, og populære Tom Collins, den kendte Dry Martini eller om man bare gerne vil have en nem og hurtig gin og lemon. Der er altså mange anvendelsesmuligheder med gin, og de kræver hver især en bestemt gin type.

Gin og Tonic – det nye sort

Det er umuligt ikke at lade sig friste af den tidsløse gin og tonic drink, som efterhånden i folkemunde blot betegnes; G&T. I modsætning til de mange, mere sødlige drinks der er på markedet, er Gin og Tonic en mere bitter oplevelse, og derfor et godt og frisk modspil. Det der er fedt ved gin og tonic, er at den på trods af sine som udgangspunkt kun 2 hovedingredienser, kan variere så meget i smag, alt efter hvilken gin, du vælger. Valget af mixer er heller ikke uden betydning, om du vælger enFever-Tree, en Thomas Henry, en Schweppes eller måske en J. Gasco, så vil du opleve en varieret smagsoplevelse. Et tip er, at spice den op med en slice agurk og lidt friskkværnet peber – det gør den altså bare ekstra lækker.

Løber din mund i vand efter en lækker gin og tonic? Så smut fluks videre til vores store udvalg af både gin og mixere. Har du spørgsmål, du lige skal have afklaret først, eller har du bare brug for lidt gode ideer og rådgivning, så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at sikre dig den bedst mulige ginoplevelse.

Velkommen til Bevco

Er du privat- eller erhvervskunde?

Du bekræfter herved at være fyldt 18 år
er du ikke fyldt 18 år klik her