0,00 DKK inkl. moms
Filtrer produkter

Calvados

Calvados er en fransk brændevin. Nærmere betegnet en fransk æblebrændevin. Calvados har taget navn efter området i Normandiet i Frankrig hvor det fremstilles, nemlig Calvados distriktet. Udvalget af brændevin er stort, hvor italienerne har Grappa, vi danskere har akvavit, har franskmændene både cognac og calvados.

Calvados

Calvados – frugtig, sødmefuld og stærk

Calvados udgør et af de mange spændende valg indenfor brændevin. Calvados er muligvis en lidt overset spiller på brandy markedet, da konkurrencen er kæmpe stor og kvaliteten gennemgående høj. Ikke desto mindre er calvados en hamrende lækker spiritus, der med sin karakteristiske smag af æble både er frugtig, stærk og sødmefuld.

Calvados og æblecider

Calvados er som sagt en fransk brændevin fremstillet på æbler fremfor druer. På lige fod med cider, er Calvados en af Normandiets helt store varetegn. Så tidligt som i begyndelsen af det 15. Århundrede begynder man at spore betegnelsen ’sidre’, det som vi i dag kender som, og kalder cider. I 1600-tallet var cider, særligt æblecider, den mest populære drik i den Nordfranske distrikt Calvados. Og hvorfor så alt den snak om æblecider, når det handler om Calvados? Jo, det skal vi fortælle dig

Det er nemlig netop cider, som jo bekendt er en gæret form for æblesaft, der bliver destilleret til Calvados. Calvados er kendetegnet ved at være enorm frugtig i forhold til eksempelvis cognac, rom og whisky, hvor det i høj grad er fadnoter såsom karamel, vanille, læder og tobak, der dominerer. Det gør drikken mindre drøj, og i cocktails giver frugten mere friskhed, dog uden at gå på kompromis med fadnoterne, som faktisk også er lækre i cocktails. I de yngre calvados udgaver er den umiddelbare duft af friskpresset æble faktisk rigtig gennemtrængende og der bruges da typisk også over 100 forskellige æble sorter i fremstillingen af en calvados. Hovedreglen siger at der bruges 70% meget bitre æbler, 20% sødlige æbler og 10 procent syrlige æbler, på den måde får man den perfekte balanche i sin calvados smag.

Calvados klassificeringer

Calvados har per definition en alkoholprocent på minimum 40% alkohol. Ligesom Cognac lagres Calvados på store egetræsfade, der er med til at give brændevinen sin karakteristiske gyldne farme og sin komplekse smag. Calvados klassificeres, ligesom cognac, ud fra lagringstiden og den endelige calvados flaske ender med en af følgense mærkater:

Fine/VS er betegnelsen for en calvados, der har lagret i minimum to år på fad

Vieux/Réserve beskriver en calvados, der har ligget minimum 3 år på træfadslagring.

V.O./Vielle Réserve/VSOP er navnet på calvados typer, der minimum har ligget fire år på fad

Hors d’Age/XO/Napoleon – er en betegnelse, der indikerer  og sikrer en calvados, der minimum har ligget seks år på fad, men sagtens kan være meget ældre.

De fleste typer calvados udgøres ofte af blandinger af calvados i forskellige aldre, dog er det den yngste calvados i flasken, der definerer hvilken betegnelse den endelige calvados kan opnå. Ydermere laves calvados også i årgangsudgaver, hvor kun én årgang er benyttet. De kaldes ’Vintage’, og på disse er årstallet angivet.

Find din favorit calvados her på bevco.dk med prisgaranti og lynhurtig levering. Du er også velkommen til at kontakte vores kundeservice, som hjertens gerne hjælper dig frem til det helt rigtige valg af calvados.

Velkommen til Bevco

Er du privat- eller erhvervskunde?

Du bekræfter herved at være fyldt 18 år
er du ikke fyldt 18 år klik her