Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Ron Santiago de Cuba Carta Blanca Rom 38% 70 cl.

Udsolgt

158,00 kr.

inkl. moms

Product information

Udsolgt
Betalingsmetoder logoer

Beskrivelse

Santiago de Cuba Carta Blanca

Denne lækre hvide rom er lavet på Cubas ældste destilleri, Rum Factories of Santiago de Cuba, hvor den har lagret minimum 2 år i tønder lavet på hvideg. For at sikre den hvide farve, filtreres rommen herefter gennem kul, der sørger for at fjerne den brune farve fra træet.

Smagen er blød og let med noter af karamel, lys olie og vanilje fra den relativt korte lagring samt undertoner af banan og en blød og smøragtig eftersmag. Dertil hører duften, der ligeledes har noter af banan samt brun farin. Trods sin krydrede sødme, er det alligevel en tør rom, der er let at drikke on the rocks.  Den udmærker sig dog også bekosteligt som mixer til cocktails og drinks – ja, faktisk i en sådan grad, at den er blevet anerkendt som værende en af de bedste rom i verden at lave daiquiris på! Den kan selvfølgelig også bruges til mojito, Piña Colada eller en hvilken som helst cocktail of choice med lys rom.

Den Hvide Roms Vugge

Ron Santiago de Cuba er meget lidt overraskende stiftet i byen Santiago de Cuba, der er kendt for sin lette, relativt tørre rom med en fantastisk kompleksitet. Santiago de Cuba udgør et frodigt landskab smukt beliggende mellem bjerge og hav, der med hjælp fra Caribiens bagende sol og fugtigheden fra havet skaber de perfekte vilkår for kultivering af sukkerrør og derigennem produktionen af lys rom. Det er ikke for ingenting, at området kaldes for ”La Cuna del Ron Ligero” - Den Lyse Roms Vugge.

Sukkerrør som ingen andre

Havet omkring Santiago de Cuba sætter sit tydelige præg på sukkerrørene, der udtrykkes i rørenes mineralitet samt en aromatisk sødme. Kun de bedste sukkerrør bliver udvalgt til melasse-produktionen, der kombinerer et højt sukkerindhold med lav syre samt viskositet, som skaber de perfekte forhold for destillering. Gennem fermentering, destillering og karbon filtrering forfines nektarens delikate, tørre karakter, som til sidst munder ud, hvad mange anser som værende Cubas bedste rom.

Tradition og erfaring over strikse opskrifter

I over 8 generationer har Ron Santiago de Cubas maestros ladet traditioner og erfaring gå i arv for derigennem at skabe rom med rytme og sjæl, der ikke lader sig binde af stringente opskrifter og slå til tåls med stilstand; det er en rom i konstant udvikling, der altid stiler efter konstant at overgå sig selv. Årtiers fortsatte udbygning og raffinering af ekspertise i kombination med det unikke klima gør rom fra Ron Santiago de Cuba til sin helt egen, der er bundet til sin kulturelle og geografiske kontekst og ikke kan genskabes af andre. Rommen lagres desuden i nærheden af en jernbane, og det siges at vibrationerne herfra går i tønderne, hvilket der beriger lagringsprocessen og tilfører et ekstra unikt aspekt til den lækre rom.

Læs mere...
Specifikationer
Varenummer50843
EmballageGlasflaske
Størrelse70 cl.
Alkohol38%
LandCuba
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!