Bevco A/S
Account
Cart0
Søg

Chokolade

varer

Historien om chokolade

Ordet chokolade stammer fra det asteske ord ”xocolatl”, som betyder bittert vand. Heldigvis forbinder vi ikke længere chokolade med bittert vand, men snarere noget vi hungrer efter når vi har lagt os i sofaen med Netflix på fladskærmen.

Chokolade fremstilles på kakaobønner fra træer af samme navn, som dyrkes på Hawaii og i øvrige verdensområder 20 grader nord og syd for ækvator. Kakaobønnerne (frøene) fermenteres sammen med ”frugtkødet”, hvorefter de fermenterede bønner tørres, oftest i solen, og til sidst flyttes de til chokoladefabrikkerne. Før i tiden blev kakaobønner fra forskellige områder blandet sammen under fremstillingen, men nu om dage laves chokolade også på kakaobønner fra ét område. Bønnerne inspiceres, sorteres, renses og ristes. Selvom kakao oprindeligt stammer fra Amerika, så står Elfenbenskysten og Ghana for ca. 60% af verdens chokoladeproduktion.       

Belgisk chokolade er anset af mange som værende verdens lækreste chokolade, og selvom selve råvarerne ikke dyrkes i Belgien, så er belgierne mestre i fremstilling af kvalitetschokolade, og er blevet forbundet med netop dette siden 1600-tallet. Sammen med Schweiz har Belgien et ry for producere chokolade af allerhøjeste kvalitet, og det sælges i langt de fleste lande.

Der findes i dag et kæmpe sortiment af chokolade, og bliver efterhånden produceret i alle smagsvarianter, farver, former og størrelser.

Mælkechokolade er sød chokolade som enten indeholder mælkepulver eller kondenseret mælk. I EU skal færdige produkter indeholde minimum 25% ren kakao.

I mørk chokolade tilføres der fedt og sukker i kakaoblandingen, som skal indeholde minimum 35% ren chokolade, og et højere kakaoindhold giver mørk chokolade sin karakteristiske bitre smag i modsætning til mælkechokolades søde smag.

Kendte chokolade-brands

Clif Bar er et amerikanske selskab der blev etableret i Californien i 1992, og producerer økologiske føde- og drikkevarer. Deres mest solgte produkt er deres ikoniske ”Clif Bar”, som i dag sælges i flere forskellige varianter. På bevco.dk forhandler vi de fire mest solgte chokoladebarer fra dette kendte amerikanske brand. Clif Bar Chocolate Chip er det allerførste produkt, og ikke blot en almindelig chokoladebar, men en essentiel energikilde, hvis du fx skal dyrke motion. Disse chokoladebarer er økologiske, næringsrige og laves kun på råvarer af allerhøjeste kvalitet. Clif Bar Alpine Muesli indeholder klassiske muesli-mix ingredienser som peanuts, rosiner, chokolade og frøer. Disse bare fremstilles på havre og indeholder en masse protein, fibre, Vitamin B6 og B12, og fremmer kroppens naturlige frigørelse af energi. Clif Bar Almond Fudge har en intens chokoladesmag og sprøde mandler som giver en lækker fudge-smag. 

Clif Bars chokoladebar med Crunchy Peanut Butter er lavet på økologisk peanut butter blandet med knasende peanut-stykker.

Baru er et ungt belgisk chokolade-brand der bygger videre på belgisk chokolades lange historie med nye og spændende produkter. Deres mål er at kontinuerligt overraske og imponere forbrugere med innovative varianter.  Hos Bevco finder du deres ultra populære Milk Chocolate Coffee Cream Marshmallows, som Barú selv for nyligt har opfundet. Disse chokoladebarer indeholder marshmallows bestående af gourmet vaniljebønner med mælkechokoladeovertræk med en kaffe og creme topping, som alle er pakket ind individuelt for at bevare friskheden.    

Baru Dark Chocolate er endnu en marshmallow chokoladebar med mørk chokoladeovertræk, som også er produceret på gourmet vaniljebønner.  

Bouchard er endnu en belgisk chokoladeproducent, som du helt sikkert har fået serveret sammen med en kaffe på diverse restauranter og cafeér. Bouchard Napolitans er små karamel og havsalt mælkechokolader, som er en smule søde og en smule saltede, hvilket er de to smage vores tunge først registrerer.    

Napolitans  i mørk chokolade består af 72% kakao, og indeholder 50% mindre sukker end almindelig mælkechokolade.

Nick's Kexbar er skabt af det svenske chokoladebrand, Nick’s. Kex kan oversættes til vaffel på dansk, og denne bar består af lækker chokolade og vaniljecreme som smelter i munden. De er glutenfrie og indeholder ikke tilsat sukker, så man nemt kan nyde denne chokoladebar uden at få dårlig samvittighed! Den er perfekt som et lille mellemmåltid eller en snack midt på dagen. Produktets sødme kommer fra søde fibre and ekstrakter fra Stevia-planten, og derudover bruger de en naturlig ingrediens som findes i pærer og vindruer. Ingredienserne i Nick’s produkter indeholder få kalorier, og der bruges kun naturlige vanilje smagsstoffer i modsætning til store, kommercielle chokoladeproducenter, der for det meste bruger syntetiske smagsstoffer.   

Nicks Coconut Bar

Med denne chokoladebar kan du nyde den forbløffende smag af chokolade og kokos, og læne dig tilbage og have god samvittighed over de sundhedsmæssige fordele dette produkt har. Ligesom Kexbaren, indeholder denne bar ekstrakter fra Stevia-planten, samt kakao som har flere antioxidanter og mineraler end spinat!

Nicks Peanut & Fudge Chocolate Bar er brandets seneste skud på stammen, og udgør dermed sidste led i denne chokoladebars trefoldighed. Den fremstilles på peanuts og ”fudge”, med et mælkechokoladeovertræk uden tilsat sukker.  

Odense Chokoladeknapper i mørk chokolade er perfekte til julekonfekten eller bagværk.

Kort sagt kan chokolade nydes og bruges i en masse forskellige sammenhænge, om det er til fester, formelle arrangementer, når du skal dyrke motion, eller bare lidt sofa-hygge, så har vi et bredt nok udvalg til at dække alle disse behov. Gå på opdagelse og undersøg hvilke chokoladeprodukter du vil prøver kræfter med.

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!