Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin

47% 50 cl.

På lager

306,00 kr.

Beskrivelse

Monkey 47 Gin er en eksklusiv gin af tysk oprindelse, og produceres i området ved Den Sorte Skov i Sydtyskland. Den er smule atypisk, da klassisk gin normalt ikke forbindes med Tyskland. Dog har denne gin er særlig ingrediens, der adskiller den fra resten af gin-markedet. Det er tranebær, der giver Monkey 47 Gin sin helt unikke smag. Nummeret 47 i dens navn står for de 47 forskellige botaniske ingredienser som optræder i denne gin, samt dens alkoholindhold på 47%.

Monkey 47 Gin - Et tysk produkt i særklasse

Efter afslutningen på anden verdenskrig begyndte historien om Monkey 47 Gin, da en engelsk kommandant ved navn Monty Collins flyttede til Berlin for at administrere den britiske sektor. Han blev meget påvirket af Berlins ruinerede tilstand, hvorfor han i sin fritid hjalp til med genopbygningen af den tyske hovedstad. En del år inden begyndte at producere Monkey 47 Gin, hjalp han især til ved zoologisk have, hvor han stødte på en abe ved navn Max. Efter han havde gjort sit for at genopbygge Berlin, flyttede han til området omkring Den Sorte Skov med en drøm om at bliver urmager. Det viste sig, han ikke ligefrem var et naturtalent inden for området, og åbnede derfor et pensionat i området, som han kaldte ”The Wild Monkey”.      

Området omkring Den Sorte Skov i Sydtyskland har længe været kendt for at destillere frugtlikør. Collins kombinerede dette med sin interesse for gin, hvilket gav anledning til at etablere sit helt eget brand, som inden navnet Monkey 47 Gin blot hed ”Schwarzwald Dry Gin”, og blev pensionatets varemærke. Alexander Stein kom fra en familie af destillatører, og stiftede i 2006 bekendtskab med historien om Collins og hans abe. Stein blev besat af ideen om den gamle Monkey 47 Gin lavet med lokale ingredienser, og ville puste nyt liv i en gammel opskrift opfundet af Collins for flere årtier tilbage.  

Udviklingen af Monkey 47 Gin

Den klassiske gin blev genfødt ved at tilføje blomstrede noter, friske citrusfrugter, en markant aroma af enebær, samt peber, krydderier og tranebær, som gav den lidt kant. Den indeholder hele seks forskellige typer peber er af allerhøjeste økologisk kvalitet og kontrolleres løbende. Efter destillationen er Monkey 47 Gin ikke færdigproduceret – den skal opbevares i tre måneder i en gammeldags container med kildevand fra Den Sorte Skov, og først derefter udvikler Monkey 47 Gin sig til at være den mageløse, prisvindende gin, som kan nydes for sig eller over et par isterninger. Overfloden af ingredienserne har båret frugt, og Monkey 47 Gin vandt i 2011 guldmedaljen ved World Spirits Award i gin-kategorien.    

Læs mindre
Specifikationer