Cognachuset Leyrat har en stærk tradition for kvalitet og bæredygtige produktionsmetoder. Domaine de Chez Maillard (som gården hedder) ligger i hjertet af Fins Bois, og er kendt for at producere cognac med rige og aromatiske profiler. Leyrat fokuserer på enkeltmarkscognac, også kaldet single estate, som betyder, at alle druer kommer fra deres egne marker for at sikre fuld kontrol over kvaliteten.
Denne utroligt eksklusive cognac stammer fra terroiret på Chez Maillard-ejendommen, beliggende i Fins Bois-cru på en kalkholdig bakketop i 154 meters højde. Jorden består af 50 % hård kalksten fra Jura-perioden og 50 % blød kalksten fra Kridttiden, kendt som groies de champagne. Den er lavet på 100 % Ugni Blanc fra stokke med en gennemsnitsalder på 43 år. Som alle Leyrats produkter lagres den først i nye franske egetræsfade af Limousin-typen i 4-6 månede. Derefter modnes den i røde og ældre fade på 400 liter i mange år, hvilket tilfører dybde og kompleksitet.
Leyrat Extra Glory er en sand sensation i glasset. Den afslører sine komplekse aromaer gradvist, hvilket vidner om en perfekt kontrolleret modning. Du vil opleve en eksplosion af krydderier, læder, lakrids og noter af cigarkasse sig. Subtile aromaer af abrikos og drue sniger sig ind og beriger denne exceptionelle bouquet yderligere. Smagen er både smidig og fyldig. Noter af kandiserede frugter og honning skaber en harmonisk kompleksitet, hvor smagene spiller sammen i en ren symfoni. Komplekse lag af moden frugt, vanilje, karamel, valnødder og krydret kanel styrer hen imod en ualmindelig lang og elegant finish, med en harmonisk balance mellem varme, sødme og krydderier. Læs mindre