Image link


Hvis du er en stor fan af Aperol Spritz, og har nydt så mange af dem, at de er blevet lidt kedelige, så er du kommet til det rette sted. Vi elsker også en god spritz, og det bedste ved dem er, at mulighederne for at variere dem er næsten uendelige. Der er et væld af amari og vermouth, du kan vælge imellem, og du behøver heller ikke at begrænse dig til prosecco, men kan også bruge en anden mousserende vin eller tonicvand.


Lillet Rosé Spritz
Lillet er en lækker og alsidig mixer. Prøv denne enkle opskrift, hvor du bare skal blande det 50:50 med tonicvand. Derefter kan du tilføje næsten hvad som helst, om det så er limebåde, friske bær, mynteblade eller lignende. Du kan også bruge almindelig Lillet i denne opskrift, vi synes bare at farven du får med Lillet Rosé giver denne drink lidt ekstra kant.

Spritz al Bitter
Den mere voksne variant af spritzen, der bruger campari (eller en lignende bitter) i stedet for Aperol. Den er yderst populær i sit hjemland Italien, hvor får bitterheden et gevaldigt nøk op. Til gengæld er det en udsøgt nydelse for alle hvis smagsløg er garvede nok til det. Appelsinskiven er stadig obligatorisk, og sørg også for at bruge en god tør prosecco til at modspille sødmen fra Campari.

Cynar Spritz
Cynar er en italiensk amaro baseret på bl.a. artiskok, der efterhånden er ved at få sit endelig gennembrud uden for Italien. Den smager fantastisk, er utrolig alsidig til både simple og komplekse cocktails, og med dens moderate alkoholprocent på 16,5% kan du nyde den i solen. I en Cynar Spritz opgiver man den smukke orange farve fra Aperol eller Campari, til gengæld får man en smagsoplevelse på det højeste niveau. Prøv den også med tonic, det er sodavand for voksne.

Spritz Veneziano
Okay, du kan godt bestille en Spritz Veneziano et sted og få serveret en Aperol Spritz, der trods alt også stammer fra området. Men hvis du vil have en original Spritz fra Venedig, skal den laves med Select Aperitivo. Select ligger et sted mellem Aperol og Campari på bitterhedsskalaen, hvor bitterheden ligner Aperols mere, men den er knap så sød. Den serveres også traditionelt med en oliven i stedet for en appelsinskive.

Limoncello Spritz
Hvis du ønsker en forfriskende drink med fuld skrue på friskheden, så drop amaroen og brug i stedet Limoncello. Intet signalerer sommer og velvære som denne italienske citronlikør, og med en Limoncello Spritz får du en drink uden bitterhed. Selvom det ville være oplagt at tilføje friske citronskiver, så kan vi faktisk godt lide at bruge frisk appelsin, som skaber en lille kontrast til den søde og syrlige Limoncello. Du kan også eksperimentere med en frisk appelsinlikør for et anderledes twist.Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!