Bevco A/S
Søg
Account
Cart
 
Image link

Prøv disse 5 overraskende ingredienser til at tage din cocktails til det næste niveau

Selvom det er fristende at vælge de velkendte og klassiske spiritusformer, når man skal mixe en cocktail, så er der faktisk et utal af andre drikkevarer, som kan give fantastiske smagsoplevelser i en drink. Det kræver dog, at man tør lægge fordommene til side og parkere tanken om, at det er synd at bruge en drikkevare, som man normalt nyder for sig selv, i en cocktail. Så kast dig ud i at eksperimentere med nye og spændende ingredienser, der kan tage dine cocktails til det næste niveau.
Fernet Branca

Selvom Fernet Branca ofte betragtes som en ekstremt bitter drik, der kun drikkes af hardcore jægere og fiskere, eller ældre mennesker, der søger lindring for deres maveproblemer, er det faktisk en yndet ingrediens blandt dygtige bartendere. Faktisk er det så populært, at et såkaldt "Bartenders handshake" er et shot Fernet, der fungerer som en intern kode, der indikerer, at begge bartendere er indviet i den ægte kunst af mixologi. Hemmeligheden bag Fernet i cocktails er at bruge det sparsomt - en lille smule går langt. Prøv for eksempel en Hanky Panky, hvor den beskedne mængde Fernet Branca giver en unik smag, eller giv dig i kast med den argentinske nationaldrink, Fernet con coca, der simpelthen er Fernet blandet med cola, men som smager langt bedre end man skulle tro. Så selvom Fernet Branca måske ikke er for alle, er det bestemt værd at prøve i en cocktail.

Vin
Vin i stort set alle afskygninger kan bruges i en hel masse forskellige cocktails. Rødvin er ideel til ”floats” og tilføjer en ekstra dimension til din whiskey sour, hvilket omdanner den til en New York Sour. Hvidvin er genialt i mere sommerlige cocktails og longdrinks, især med syrlige og tørre druer som Sauvignon Blanc og Pinot Grigio, der går rigtig godt sammen med hyldeblomstlikør, amari og frisk mynte. Champagne og mousserende vine er nok de mest kendte eksempler på vin i cocktails, hvor især prosecco er blevet populært med udbredelsen af Aperol Spritz. Portvin er utrolig alsidigt, og bruges ofte som en individuel ingrediens på linje med andre spiritusformer, og går især godt sammen med Cognac. Selv sherry finder tit vej ind i cocktails, både med de tørre og de søde varianter.

Øl
Øl er en glimrende ingrediens i cocktails, selvom nogle ølentusiaster muligvis vil være forfærdede over at se deres craft IPA blandet med andre ting. Der er flere forskellige typer øl, der særligt egner sig til brug i cocktails. Det er ikke unormalt at tilsætte en skive lime til en Corona, og der findes mange opskrifter på cocktails med mexicanske øl. Derfra er der kun et lille skridt videre fra Coronaen til at lave en øl-version af en Margarita, en Michelada eller en Chelada. En sort stout kan bruges i cocktails som Black Velvet eller Black & Tan, og IPA'en med dens skønne tropiske noter fra humlen, passer særligt godt sammen med grapefrugt.

Røget whisky
Her bevæger vi os ud på et plan, hvor der virkelig er nogle der vil finde høtyvene frem – få folk er så passionerede omkring deres ting, som drikkere af eksklusiv røget whisky, der minutiøst noterer sig alle små detaljer i deres røgede univers. Denne skribent er sådan set også én af dem, men kan dog også se hvilken lækker effekt en røget whisky kan have på en cocktail. Enten skal den fuldt i fokus i en whiskybaseret cocktail, hvor den delikate whisky blot ”afrundes” og blødgøres, ellers også skal den bruges som et lille subtilt krydderi, der tilføjer cocktailen en uimodståelig kompleksitet. Prøv f.eks. den moderne klassiker "Penicillin", hvor blot en smule røget whisky kan forvandle en god cocktail til en fremragende én.

Snaps
Elsket og hadet, og samtidig passioneret forsvaret så snart landets grænser brydes, snaps er på godt og ondt fastforankret i dansk kultur og selvforståelse. En del af modstanden opstår nok grundet den tradition, at snaps bliver drukket rent som shots, og det er egentlig de færreste nu om dage, der med hånden på hjertet kan sige, at de nyder NOGEN som helst form for spiritus på denne måde. Så modstå gruppepresset, knæk din snaps over og tag den i små lette bider i stedet. Og er det stadig ikke noget, så prøv den i diverse drinks og cocktails. Der er mange muligheder, fra en let og forfriskende Snaps & Tonic, til en mere kompleks og lækker Scandinavian Daiquiri. Har du fat i en fadlagret snaps kan du bruge den som erstatning for whisky og bourbon i et væld af forskellige cocktails.

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!