Bevco A/S
Account
Cart0
Søg
 
Image link


Gin er en af verdens mest højtelskede former for spiritus, der er kendt og elsket for både sin friskhed og kompleksitet. Er du også fan af gin, så har vi her samlet 15 interessante facts om gin, som du måske ikke var klar over.


1. Landet der drikker mest gin er ikke England, men Filippinerne. De står for helt vanvittige 43% af ginmarkedet på verdensplan!

2. Enebær er ikke et rigtigt bær, men tættere beslægtet med grankogler.

3. Det er et lovmæssigt krav, at gin skal have en ”dominerende smag af enebær.” Det specificeres dog ikke, hvordan det skal måles, eller hvor meget enebær, der som minimum skal i.

4. London Dry gin skal ikke nødvendigvis laves i London – det er en stilart indenfor for gin, og er stadig den klart mest kendte og udbredte (selvom den i de senere år har fået konkurrence fra de mange middelhavsinspirerede gin på markedet).

5. Al gin SKAL indeholde enebær, men derudover indeholder næsten alle gin også koriander, en rod som lakridsrod eller kvanrod, og skal fra en citrusfrugt, oftest citron.

6. Idéen om, at alkohol gør blind, er på sin vis opstået efter produktionen af ”Bathtub gin,” altså gin der blev produceret privat og ulovligt i et badekar eller lignende. Disse primitive gin kunne indeholde methanol, der kan gøre dig blind. I dag har nogle enkelte producenter specialiseret sig i denne form for gin, hvor man laver en infusion af ingredienserne i stedet for en destillering, som f.eks. Professor Cornelius Ampleforths Bathtub Gin. Vi lover dog, at de er sikre at drikke.

7. Old Tom gin er en mindre kendt stilart end London Dry, der generelt er rundere og sødere. Vi syntes, at langt flere skulle prøve denne stilart, der især er god til nybegyndere indenfor gin.

8. En ny tendens indenfor gin er fadlagrede gin, hvor man ligesom med rom og whisky lagrer ginnen i fade, der bl.a. er lavet af egetræ. Her kan man virkelig få et nyt blik på, hvordan gin kan smage.

9. Sloe Gin er en type gin, der er lavet med slåenbær, men som i virkeligheden ikke er en rigtig gin, da deres alkoholprocent er for lav. Af historiske årsager har man tilladt at beholde betegnelsen som sloe gin, fremfor at kalde dem en gin-likør, så længe de er på minimum 25% alkohol. Her er et eksempel på, at EU-regulativer ikke altid er helt firkantede, og godt kan imødekomme visse traditioner.

10. Selvom James Bonds berømte sætning ”shaken, not stirred” har masser af maskulin potens, så er det den forkerte måde at lave en dry martini, og Bond beder i virkeligheden om en martini, der er ekstra vandet. Det kan selvfølgelig også være pointen, så han bliver mindre fuld end sine fjender.

11. Englænderne kan ikke lide det, men trods det store slid på deres ego, må de nødt til at erkende, at den originale kilde til gin kommer fra Holland. Deres genever, er kilden til den engelske gin, og blev originalt udviklet som et lægemiddel.

12. Næsten alle enebær, der bruges til gin, plukkes vildt.

13. Blanding af gin og tonic opstod i Indien, hvor tonicvand blev brugt som værn mod malaria. Datidens tonicvand var ekstremt bitre takket være indholdet af kinin, så man tilføjede gin, for at de kunne glide lidt lettere ned. I dag er det mere den anden vej, at man bruger tonicvand for at gøre ginnen lettere at drikke, og de fleste moderne tonicvand har et meget lavt indhold af kinin. 

14. Ligesom Gin & Tonics opstod i Indien for at kamuflere dårlig smag, opstod mange klassiske amerikanske cocktails ved, at der i forbudstiden i USA blev lavet en masse forfærdelig og illegal gin, der smagte helt elendigt. Derfor fandt man måder at blande dem med andre ingredienser, for at gøre oplevelsen mildere.

15. Selvom gin på ingen måde skal fremhæves som et sundhedsfremmende middel, så er enebær meget rig i antioxidanter og C-vitamin, og gin har i sammenligning med andre former for alkohol et lavt kalorieindhold.Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!