Henri Champliau Wild Miss 55 Méthode Ancestrale Rosé

7,5% 75 cl.

På lager

1 STK.

119,00 kr./stk.

17%
6 STK.

99,00 kr./stk.

594,00 kr. total

Beskrivelse

Henri Champliau Wild Miss repræsenterer husets legesyge ånd. Den halvtørre mousserende rosé er lavet på Gamay fra Beaujolaise, som efter presning gæres på ståltanke, indtil vinen når en alkoholprocent på 7,5% samt en pirrende, naturlig restsødme. På dette tidspunkt er boblerne blevet inkorporeret i vinen, som efterfølgende aftappes.
Næsen er domineret af henkogte røde bær, vilde urter og en snert af kirsebærlikør, imens smagen er præget af en fin sødme, som balanceres af en markant friskhed, der gør den yderst veloplagt som både aperitif og ledsager til søde retter.

Et vinhus uden mellemmand 

Henri Champliau er et lille, familieejet vinhus i Mercurey beliggende i hjerter af Côte Chalonnaise-regionen i Bourgogne. Virksomheden blev grundlagt af Alexandre Graffard i 2016, som opkaldte vingården efter sin bedstefar, der altid har næret en dyb beundring for terroiret og vinhåndværket i Bourgogne. 
Alexandre, der opererer som négociant, mener, at det handler om sourcing, og af den grund arbejder han også direkte med en lille skare af vinbønder for at opnå druer af højeste kvalitet. ”Ingen mellemmand,” er Alexandres mantra, ”jeg vil være den første person til at udvælge druerne, og jeg går aldrig på kompromis!”

Henri Champliau er mest kendt for sine vine, der er lavet efter Champagnemetoden, men Alexander laver også en mindre produktion af Charmat vine (metoden kendt fra Prosecco), og den gammeldags Ancestrale metode. Det er et vinhus, der er garant for håndværksvine af allerhøjeste klasse. 

Læs mindre
Specifikationer
Varedeklaration