Henri Champliau Authentique Crémant de Bourgogne Brut

12,5% 75 cl.

På lager

1 STK.

165,00 kr./stk.

22%
6 STK.

129,00 kr./stk.

774,00 kr. total

Beskrivelse

4,1 på Vivino

Crémant de Bourgogne Brut Authentique er baseret på Pinot Noir og en lille procentdel Chardonnay, der er vinificeret separat i små pareller og derefter har ligget 15 måneder på bærmen. 

Næsten byder på jordbær, hindbær og tranebær samt hvide blomster og en snert af gær. Den har flotte, små bobler, en cremet struktur og flot balance mellem frugtsødme og syre. 
Helt perfekt til lette sommerretter eller som aperitif. 

Et vinhus uden mellemmand 

Henri Champliau er et lille, familieejet vinhus i Mercurey beliggende i hjerter af Côte Chalonnaise-regionen i Bourgogne. Virksomheden blev grundlagt af Alexandre Graffard i 2016, som opkaldte vingården efter sin bedstefar, der altid har næret en dyb beundring for terroiret og vinhåndværket i Bourgogne.

Alexandre, der opererer som négociant, mener, at det handler om sourcing, og af den grund arbejder han også direkte med en lille skare af vinbønder for at opnå druer af højeste kvalitet. ”Ingen mellemmand,” er Alexandres mantra, ”jeg vil være den første person til at udvælge druerne, og jeg går aldrig på kompromis!”

Henri Champliau er mest kendt for sine vine, der er lavet efter Champagnemetoden, men Alexander laver også en mindre produktion af Charmat vine (metoden kendt fra Prosecco), og den gammeldags Ancestrale metode. Det er et vinhus, der er garant for håndværksvine af allerhøjeste klasse.
Læs mindre
Specifikationer
Varedeklaration