Udsolgt
329,00 kr./stk.
265,00 kr./stk.
1.590,00 kr.total
Domaine Oudins 0,75 hektar af Vaugiraut ligger på den venstre side af vinmarkerne i Chablis. Vinstokkene har nået den modne alder af 70 år og er plantet i kalket jord, hvilket der giver den klassiske Chablis mineralitet. Druerne håndplukkes og gæres i ståltank, hvorefter de får 1 år på bærmen. Det giver ekstra mundfylde og kompleksitet. Næsen er domineret af stenfrugt, Granny Smith æble, bivoks og kalk. I munden har vinen en flot cremet tekstur og flot underliggende syre. Det er en fyldig og seriøs madvin, der vil være en perfekt ledsager til fisk og skaldyr.
Om Domaine Oudin
Søstrene Nathalie & Isabelle er drivkraften bag Domaine
Oudin. Stedet ligger i Chichée ved Serein floden sydøst fra Chablis. Nathalie
startede på domænet, efter hun have afsluttet sine studier i både biologi og
økologi samt været på flere rejser og arbejdsophold i Bourgogne, Australien og
Bordeaux. Med disse erfaringer i bagagen, følte Nathalie sig klar til at tage
over på domænet. Isabelle sluttede sig til senere og bruger i dag sin tid i
både vinmarkerne og på kontoret.
Domaine Oudin praktiserer en blanding af økologi og biodynamiske principper i markerne, som hun lærte af sin far. Hun har dog nedtonet brugen af kobber og udfaset pesticider fra hun overtog. Søstrene nyder nu resultatet af sunde vinstokke.
I kælderen lader de årgangen diktere processen. Alle vinene er gæret i ståltank, hvor de efterfølgende ligger på bærmen. Enkelte gamle fade indgår i processen, men det er yderst afdæmpet.
I dag råder de over små 10 hektar vinmarker, og producerer 4 forskellige vine: Chablis, som er en blanding af 15 forskellige parceller, Les Serres, som er en mindre mark og udmærker sig med sin ranke og mineralske kvalitet, samt deres 2 premier Cru, Vaugiraut og Vaucoupins.
Resultatet er arketypisk; Chablis i den traditionelle ranke og mineralske stil i en imponerende kvalitet.