Domaine Miolane Puligny Montrachet Chardonnay 2020 13,5% 75 cl.

Opnå mængderabat
20%
Beskrivelse

Da 2020 bød på usædvanligt varmt vejr, blev druerne til denne Puligny håndplukket allerede fra den 22. august, og den varme årgang er generelt kendetegnet ved frugtdrevne vine med en dybere kulør og en vis overdådighed. Druerne til denne vin har været igennem to sorteringer, inden de nænsomt presses, og den spontane gæring startes. Herefter hviler vinen 12 måneder i fade og  ståltanke, inden den endelige blanding foretages.

Den tidlige plukning og store ildhu ved sorteringsbordet samt nedtoning af nyt fad har resulteret i en flot og klassisk Puligny, der leverer varen nu, men bestemt også kan udvikle sig de næste 10 år.

Domaine Patrick Miolane er et ældgammelt familiedrevet vinhus med 8 hektar vinmarker i Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet og Saint Aubin. Patrick overtog styringen tilbage i 1983 og blev i 2005 suppleret af sin datter, Barbara, der efter adskillige arbejdsophold hos andre producenter overtog styringen af kælderen. I vinmarken arbejdes der lutter raisonnée med fokus på bæredygtige og rene praktiser - nådesløs beskæring giver lave udbytter. I kælderen benyttes både stål, samt nye og gamle fade, og stilen kan bedst beskrives som traditionel med både krop og fadpræg dog uden at miste friskheden i vinene.  En spændende producent, der laver levende og indbydende vine, der perfekt repræsenterer de forskellige appellationer.

Varenummer
53849
Alkohol
13,5%
Drue
Chardonnay
Emballage
Glasflaske
Fadlagret
Ja
Kategori
Land
Frankrig
Region
Bourgogne
Serveringsforslag
Cremede Saucer , Skaldyr , Stegt fisk , Svamperetter
Størrelse
75 cl.
Årgang
2020
Allergener

Svovldioxid og Sulfitter

Varer fra samme kategori

Domaine Miolane Saint Aubin Chardonnay 2020 13,5% 75 cl.

Fra 249,00 kr.

100+ stk. på lager

Modtag unikke tilbud og nyheder på relevante produkter