MenuMenu
  • Brug for hjælp? +45 71 99 22 00
Søg Søg
Filtrer produkter

Sangria

Sangria

Uanset om det er sommer eller vinter, så er sangria en helårsdrik!

Sangria er en spansk alkoholisk drikkevare, som indeholder rødvin, appelsinjuice og/eller brandy, og serveres med frisk frugt. Den klassiske vincocktail er fyldt med frugt og kombineres med et hav af forskellige ingredienser, alt efter egen præference. Sangria er spaniens nationaldrik, men de fleste nationer er efterhånden bekendte med denne drik grundet sin vigtige rolle i forståelsen af spansk kultur. Langt de fleste der besøger spanien har prøvet sangria, som ofte smager forskelligt alt efter hvilket område man befinder sig i. Det er svært at forklare hvordan det smager, da det helt rigtige produkt smager som DU gerne vil have, den skal smage. Hvis du er til en sødere udgave, tilføj da lidt sukker, og hvis du foretrækker en smule mere frugt, kan du uden problemer smide lidt ekstra frugt i kanden. Hvis du derimod vil prøve en stærkere sangria, er det ikke unormalt at tilføje lidt spiritus af en art (men ikke for meget, da det kan dulme smagen af vinen). Men hvilken type frugt kommer man i sangria? Det varierer ofte fra område til område, og du kan selvfølgelig smage dig frem og skabe din egen version. Hvis du skal følge den traditionelle opskrift, skal der tilføjes ananas, fersken, æbler og pærer til en husets rødvin med appelsinjuice.   

Hvor og hvornår stammer sangria fra?

Navnet stammer fra det 18. århundrede, og det siges at det kommer fra sangre, som betyder blod, som refererer til dens blodige farve. Andre er af den overbevisning, at sangria stammer fra Urdu sakkari, som betyder sukkervin. Der er ikke meget viden om oprindelsen. Eksperter siger, at det er svært at sige om hvor det stammer fra, men tidlige versioner fandtes i Spanien, England og Grækenland. Sangaree, sangrias forgænger, blev serveret varmt eller koldt, og kom højst sandsynligt fra Carribien. Derfra blev den introduceret til USA, hvor den blev drukket under kolonitiden. Som en kold drink blev den introduceret til USA i 1940’erne igennem latinamerikanere og spanske restauranter.

Inden sangria, og under Romerriget, blev vin blandet med sukker og krydderier, som blev kaldt Hippocras, og blev sommetider varmet op ligesom gløgg. Hippocras er sandsynligvis i familie med sangria og gløgg, og blev drukket allevegne, da vand var fyldt med bakterier. En smule alkohol gjorde væsken drikkelig, og man gav drikken smag ved at blande fortyndet vin. Ej heller i sangria findes der et særligt højt alkoholindhold. De daværende spaniere havde inden sangria-produktionen gang i noget lignende med vinstokke der blev plantet af fønikeren og senere hen af romerne.

I 700-tallet gik sangria-handelen ned ad bakke. Islamiske myrer invaderede Spanien, og først i år 1492, ca. 700 år efter invaderingen blev det drukket af spanierne igen. I 1700- og 1800 tallet blev en bestemt type sangria fremstillet i England og Frankrig ved brug af franske druer. Der fandtes også hvid, med brus og sangria lavet med ferskener som hed zurra. Disse versioner blev kendte i USA.

Sangrias moderne popularitet skyldes blandt andet World Fair i New York i 1964, da flere spanske producenter og restauranter tilbød smagsprøver til de amerikanske borgere.

Ifølge EU-regulationer, SKAL al sangria produceres i Spanien eller Portugal, og må ikke indeholde mere end 12% procent.  

Sangria brands

På bevco.dk finder du en af verdens førende sangria forhandlere, Beso del sol, der betyder solkys på dansk. Grundet sin gode kvalitet er dette brand en af de hurtigst voksende producenter i verden. Beso del Sol produceres midt i Spanien, og bliver fremstillet af 100% naturlige råvarer, og kan nydes af veganere såvel folk med glutenallergi.

Den hvide udgave laves på 100% spanske Airen vindruer, blandet med citrus, fersken og mango.

Den pink rosé version laves på 100% spanske Tempranillo vindruer blandet med appelsen, citrus, fersken, mango og et strejf af kanel.

Den røde type laves på 100% spanske Tempranillo vindruer blandet med appelsen, citrus, og et strejf af kanel.

Nedenfor finder du 2 sangria serveringsforslag, som passer til enhver årstid og lejlighed.

Kold sangria:

Vælg en transparent kande så den karakteristiske sangria-farve tydeliggøres. Kanden skal helst kunne indeholde nok til 8 mellemstore glas. Efter du har tilberedt sangria’en, lad den trække i mindst 4 timer, så frugten kan suge smagen til sig.

Varm sangria:

Her kan du servere sangria i en kaffekop direkte fra gryden, da de, ligesom kaffe, holder mere på varmen og er nemmere at holde på. Lad helst varm sangria simre i 20 til 30 minutter inden servering, så alle de forskellige aromaer blandes godt sammen, og skaber en mere kompleks og nuanceret smag.



Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk