MenuMenu
  • Brug for hjælp? +45 71 99 22 00
Søg Søg
Filtrer produkter

Rosévin

Rosévin, Rosé, Rose Vin, Rosevin – kært barn har mange navne, og det har rosévin! Rosévin har for alvor vundet indpas i danskernes hjerter. Rosé, som det efterhånden kaldes i folkemunde er nærmest ikke til at komme udenom på dage, hvor solen titter frem. Der skal ikke mange solstrejf til, at vi beslutter os for, at det er såkaldt Rosévejr. Den smukke rosa farvede vin er i sandhed et hit, og her på Bevco.dk, synes vi faktisk altid, det er rosévejr.

Rosévin

Rosévin i mange varianter

Rosévin fås i mange forskellige varianter, både dyre og billige. Udvalget er også stort, når det kommer til smag og udtryk. Om man foretrækker en sød rosé, en mere tør og frisk rosé, en helt lys rosa farvet rosé eller en dyb pink rosé. Ja, så er der nok at vælge i mellem, og heldigvis er det noget til enhver smag. Også her på bevco.dk, hvor vi har sammensat et lækkert og fristende udvalg af rosévin.

Fremstilling af Rosévin

Rosévin er som bekendt en let, lyserød eller rosa farvet vin, med en særlig friskhed og sødme over sig. Rosé produceres ligesom rødvin på drueskaller. I modsætning til rødvinsfremstillingen fjerner man dog drueskallerne efter kort tids gæring, da de allerede her har afgivet nok farve til rosévinen. Denne korte gæringstid med drueskaller bevirker, at druerne kun afgiver ganske små mængder garvesyre, hvilket giver rosévinen sin smukke lyserøde farvetone.

Rosé fremfor rødvin

Den korte gæringsproces resulterer også i at rosévinen opnår sin friskhed i smag. I modsætning til fremstillingen af rødvin får man nemlig ikke de såkaldte tanniner med i den endelige rosé. Det tilfører rosévinen en anelse bitterhed. Det er dog også muligt at finde lidt sødligere rosévine på markedet. Disse er især velegnede til lune sommerdage og sommeraftener på terrassen. Hvorimod vi anbefaler en kraftigere rosévin med mere tyngde, hvis den skal sættes sammen med mad.

Mousserende Rosévine

Den typiske rosévin produceres uden brus, men der er også et stort og velassorteret marked for halvmousserende eller hel mousserende rosévine.

Fornemmer du også at solen er på vej frem? Så skynd dig at købe en god, billig rosé. Skal du have lidt rådgivning med på vejen eller måske have et tilbud på større mængder rosévin – så giv endelig vores kundeservice et kald.

Hvad er rosévin?

De fleste er bekendt med rosévin, der går fantastisk i spænd med en lun sommeraften i haven eller på terrassen. Rosévin er indbegrebet af sommerlig hygge og lange aftener, hvor det eneste rigtige er at nyde tilværelsen med et køligt glas rosévin.

Dog er det langt fra alle, der er klar over, hvad rosévin egentlig er lavet af. Det skal du naturligvis vide, så du kan blære dig, næste gang din ven hiver en flaske frem. Herunder får du svar på, hvad rosévin er.

Hvad er rosévin? Rosévin er en sød, lyserød vin, der er lavet på røde druer. Druernes skaller bliver fjernet umiddelbart efter gæringen er påbegyndt, hvilket betyder, at skallerne afgiver minimum af garvesyre til mosten. Dette er grunden til, at vinen har sin kendte lyserøde farve.

Rosévin til mad

Rosévin bliver ofte benyttet som den vin, man drikker før og efter middagen. Dog behøver det bestemt ikke være sådan. Rosévin går fantastisk godt til langt de fleste typer mad, hvilket i høj grad skyldes, at vinens smagsprofil minder om en blanding af rød- og hvidvin.

Derfor kan du roligt købe rosévin til dit middagsselskab. De fleste vil sætte pris på det friske og runde alternativ til de mere traditionelle muligheder, man har til maden.

Rosévin til sushi

Fisk er i rigtig mange tilfælde både lyse og fedtfattige. Især fisk som torsk, pighvar, hvid fisk, tun og rejer er alle gode eksempler på fisk, der alle bruges i forbindelse med sushi. Fælles for disse er også, at de er relativt milde i smagen.

Dette gør også, at den vin, du drikker til, ikke må være for kraftig eller fyldig. Eksempelvis vil rødvin som regel ikke komplimentere sushi videre godt. Rosévin derimod er perfekt til sushi, hvilket også er tilfældet med lette hvidvine.

Rosévin til kylling

Kylling er en type kød, som man vil betegne som “lyst fjerkræ”. Lyst fjerkræ går ofte bedst i spænd med vine, der er lette. Derfor er hvidvin og rosévin rigtig gode valg til kylling, især hvis du har tilberedt dem med nogle friske og lette krydderier.

Har du derimod gået den modsatte vej, hvor kyllingen har fået et mere tungt udtryk, så bør du ligeledes gå en tungere vej mht. vin, hvor man formentlig vil kigge mere på den røde drue.

Rosévin til dessert

De fleste holder rigtig meget af en lækker dessert, der på mange måder udgør den perfekte afslutning på en fantastisk aften, rent madmæssigt. Dog er det langt fra alle, der serverer en vin, som går rigtig godt i spænd med den søde dessert.

Har du en flaske rosévin på køl, så har du et godt bud på en lækker dessertvin. Det vigtigste ved en dessertvin er faktisk bare, at den understøtter den dessert, du serverer. I den forbindelse vil en rose passe perfekt til mere friske desserter, der eksempelvis kunne indeholde frugt, sorbet eller lignende.

Rosévin som velkomstdrink

Rosévin kan faktisk udgøre en rigtig god velkomstdrink. Du kan enten vælge at servere den som den er, eventuelt pyntet med nogle bær, eller som en del af en velkomstdrink. Hos Bevco mener vi sagtens, at en frisk og kølig rosévin kan udgøre en fantastisk velkomstdrink, hvilket mange også bruger vinen til.

Alternativt kan du også forsøge dig med en velkomstdrink, hvor rosévinen udgør den primære ingrediens. Her er opskriften på en frisk og lækker velkomstdrink:

  • - 100 ml rosévin
  • - 4-5 friske brombær
  • - 30 ml vodka
  • - En spiseske citronsaft
Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk