MenuMenu
  • Brug for hjælp? +45 71 99 22 00
Søg Søg
Filtrer produkter

Rosévin

Rosévin, Rosé, Rose Vin, Rosevin – kært barn har mange navne, og det har rosévin! Rosévin har for alvor vundet indpas i danskernes hjerter. Rosé, som det efterhånden kaldes i folkemunde er nærmest ikke til at komme udenom på dage, hvor solen titter frem. Der skal ikke mange solstrejf til, at vi beslutter os for, at det er såkaldt Rosévejr. Den smukke rosa farvede vin er i sandhed et hit, og her på Bevco.dk, synes vi faktisk altid, det er rosévejr.

Rosévin

Rosévin i mange varianter

Rosévin fås i mange forskellige varianter, både dyre og billige. Udvalget er også stort, når det kommer til smag og udtryk. Om man foretrækker en sød rosé, en mere tør og frisk rosé, en helt lys rosa farvet rosé eller en dyb pink rosé. Ja, så er der nok at vælge i mellem, og heldigvis er det noget til enhver smag. Også her på bevco.dk, hvor vi har sammensat et lækkert og fristende udvalg af rosévin.

Fremstilling af Rosévin

Rosévin er som bekendt en let, lyserød eller rosa farvet vin, med en særlig friskhed og sødme over sig. Rosé produceres ligesom rødvin på drueskaller. I modsætning til rødvinsfremstillingen fjerner man dog drueskallerne efter kort tids gæring, da de allerede her har afgivet nok farve til rosévinen. Denne korte gæringstid med drueskaller bevirker, at druerne kun afgiver ganske små mængder garvesyre, hvilket giver rosévinen sin smukke lyserøde farvetone.

Rosé fremfor rødvin

Den korte gæringsproces resulterer også i at rosévinen opnår sin friskhed i smag. I modsætning til fremstillingen af rødvin får man nemlig ikke de såkaldte tanniner med i den endelige rosé. Det tilfører rosévinen en anelse bitterhed. Det er dog også muligt at finde lidt sødligere rosévine på markedet. Disse er især velegnede til lune sommerdage og sommeraftener på terrassen. Hvorimod vi anbefaler en kraftigere rosévin med mere tyngde, hvis den skal sættes sammen med mad.

Mousserende Rosévine

Den typiske rosévin produceres uden brus, men der er også et stort og velassorteret marked for halvmousserende eller hel mousserende rosévine.

Fornemmer du også at solen er på vej frem? Så skynd dig at købe en god, billig rosé. Skal du have lidt rådgivning med på vejen eller måske have et tilbud på større mængder rosévin – så giv endelig vores kundeservice et kald.

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk