MenuMenu
  • Brug for hjælp? +45 71 99 22 00
Søg Søg
Filtrer produkter

Hvidvin

En flaske hvidvin kan være mange ting. Den kan være alt lige fra solmoden, gylden og sødlig - til tør, let og klar. Derudover kan hvidvine i modsætning til eksempelvis rødvine på én og samme tid indeholde en særlig sødme og en frisk syre, som ville gøre andre vine sure. Hvidvin er for mange tæt forbundet med lækre fiskeretter, lune sommerdage og ren og skær nydelse.

Hvidvin

Et hav af hvidvin

På bevco.dk har vi samlet et bredt udvalg af hvidvin til forskellige priser og med forskellige egenskaber, men synes du, det er lidt en jungle at finde frem til den helt rigtige hvidvin? Hvilken pris, hvilken drue, hvilken farve, tør eller sød.. Ja, der er mange overvejelser man kan gøre sig, når man skal vælge den rette hvidvin.

Der er en verden af hvidvine og smagsnuancer. Der er hvidvin til enhver lejlighed og enhver smag, så snyd ikke dig selv for en fantastisk og opfriskende smagsoplevelse. Måske vi kan hjælpe dig lidt på vej, ved at fortælle lidt om de forskellige druetyper og mere kendte hvidvine.       

De bedste hvidvinsdruer

Nogle af de bedste hvidvins druer siges ofte at være Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling og Pinot Gris. Men lad os bare slå fast én gang for alle, at det naturligvis er med hvidvin, som med alt andet – det er et spørgsmål om smag. Der er altså ingen endegyldig definition på hvad en god hvidvin er. Det kan være et spørgsmål om pris på vinen, om kvaliteten af druen, om produktionen og meget andet, men mest af alt så afhænger det af individuel smag og præference.                  

Chardonnay druen er en smuk grøn drue. De rigtig gode Chardonnay hvidvine kommer oftest fra det franske vindistrikt Bourgogne, dog kan Chardonnay druen dyrkes mange steder i verden, hvor klima og temperatur er til det. En Chardonnay er særligt velegnet til fisk og lidt federe oste. Hvidvinen serveres også typisk som en form for aperitif.

Sauvignon Blanc dyrkes særligt i distrikterne Bordeaux og Loire  Frankrig. Sauvignon Blanc er en populær drue, og den tilfører typisk hvidvinen en blød smag af hyldeblomst og nyslået græs. Den friske smag, med en let sødme gør den særlig god i samspil med lyst kød og skaldyr.

Riesling må siges at være den drue, der repræsenterer størstedelen af hvidvine. Riesling er typisk en let drikkelig drue, der går fint til de fleste retter. Er du i tvivl om hvilken hvidvin, du skal vælge til en bestemt ret, så går du som regel aldrig helt galt i byen med en lækker Riesling.

Pinot Gris, er en drue sort, der typisk dyrkes i Alsace i Frankrig og i det nordlige Italien. Pinot vinene varierer i smagsudtryk, da de forskellige fremstillingslande har indflydelse på produktion og dermed smag. Hvor vinene dyrket i franske Alsace tilbyder en lidt sødere og fyldigere smag, er hvidvinene fra det nordlige Italien typisk mere intense og kraftige i smagen. Pinot Gris passer perfekt til lette, lyse friske retter.

Hvidvin vs Rødvin

Gode hvidvinde tilbyder smagsnuancer og smagsoplevelser på lige fod med lækre rødvine. En god hvidvin er kendetegnet ved at indeholde et hav af nuancer i smag og udtryk og ved at være fyldig og blød i smagen.  Gode hvidvine giver oplevelser på fuld højde med de røde vine. Der kan være utrolig mange nuancer i god hvidvin, og en lækker hvidvin stimulerer alle sanser med sin smukke lyse toner, sine fine duftfacetter og sin på én og samme tid sødme og syre i smagen.

Hvidvine er altså typisk mere forfriskende end rødvinde, og de har et  lettere udtryk i både stil og smag. Netop hvidvinens lethed, gør den ideel til forår og sommer, hvor den lyse friske vin er dejlig læskende og kan nydes afkølet. Ligesom rødvin egner hvidvin sig også til brug i madlavningen. Hvidvinen har på grund af dens syreindhold nogle egenskaber der er med til at mørne kød og fisk.

Hvidvins tørstig? Så spring videre til vores udvalg af lækre hvidvine. Du kan også kontakte vores personale, der gerne giver dig et par ekstra råd og vejledning med på vejen inden du køber din hvidvin.

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk