MenuMenu
  • Drikkevarer & tilbehør one-stop-shop med 2.000+ varer online
  • Tlf. +45 71 99 22 00 hverdage fra kl. 9:00-16:30
  • Bestil inden 14.00 så sender vi samme hverdag
Søg Søg Fragt FRAGT information Din kurv 0,00 DKK priser inkl. moms
Filtrer produkter

Champagne

Champagne må siges at være den største kategori indenfor mousserende vin. Champagne er typisk forbundet med luksus og kvalitet og fås i flere forskellige størrelse fra almindelig til magnum flasker, særligt fra Möet. Champagne produceres i den nordøstlige franske region af samme navn – nemlig Champagne. Champagne fremstilles efter strenge regler, der er med til at sikre varemærkernes kvalitet.

Champagne

Champagne, luksus og kendte mærker

Champagnemarkedet domineres i høj grad af store, velkendte brands med et stort marketingsapparat i ryggen og de fleste kender da også champagner som eksempelvis Moët & Chandon og Dom Perignon. Der er dog også mange mindre champagne producenter, der måske ikke har ligeså mange marketingkroner, men stadig producerer fremragende kvalitets champagne. Der er altså et sort og velassorteret udvalg af champagne på markedet til forskellig priser og i forskellige kvaliteter.

På Bevco.dk har vi både de helt store og kendte champagne mærker, og nogle mindre kendte, men meget lækre champagner af egen import.

Champagne på både røde- og hvide druer

Champagne er et varemærke, der efter lov er begrænset til at være en betegnelse for de mousserende vine, der produceres i Champagne distriktet i Frankrig. Udover de geografiske regulativer, er der også regler for hvilke druesorter, der må benyttes i produktionen af champagne. I Champagne må der nemlig kun bruges tre forskellige slags druer. Den hvide Chardonnay drue eller de røde Pinot Noir eller Pinot Meunier druer.

Røde druer, tænker du? Ja. Selvom de fleste champagner har en lys og klar farve kan de sagtens være fremstillet på røde druer. For at fremstille mousserende vin på røde druer, skal man skrælle druerne således at man ikke bruger drueskallen da det er heri farven sidder. En Champagne der derimod udelukkende er fremstillet på hvide Chardonnay druer, går under betegnelsen; Blanc de Blancs.

Fremstilling af champagne

Den traditionelle må at fremstille champagne på kaldes Méthode Champenoise. Denne metode bestemmer at kun den første fermentering af vinen må ske på fade. Den anden fermentering skal ske i den lukkede flaske. Den sekundære fermentering foregår ved at man tilsætter vinen gær og sukker således at det kan udvikle smagen i minimum et halvt år.

Under champagnens gæringsproces, altså imens den fermenterer anden gang omrystes flasken kontinuerligt for at fordele smagsstoffer og strukturer i vinen. Ved omrystning sørger man derved for at gæren kommer i berøring med alt vinen i flasken, således at boblerne produceres.

Luksus Champagne

De dyreste og mest luksuriøse mærker indenfor Champagne kategorien klassificeres Grand Cru. Det er kun cirka 9% af alle de mousserende vine i distriktet, der får denne betegnelse, hvilket i sig selv gør det til et særligt kvalitetsstempel.

Variationer af champagne

En champagne vil typisk være lys og klar i farven – også selvom den er produceret på røde druer. En undtagelse gør sig dog gældende, nemlig ved Rosé Champagne. Her bruger man den grundvin, der produceres til rosé vine. Typisk kan den fremstilling ske på to forskellige måder. Enten ved en blanding af hvid- og rødvin, eller ved udelukkende at bruge modne blå druer. Rosé champagne har typisk en smuk rosa farve og er særligt karakteriseret ved at være meget aromatisk i sin smag. Der er stor efterspørgsel på rosé champagner, så de er ofte noget dyrere end almindelige lyse champagner. 

Champagne er alt for lækker en mousserende vin til kun at blive drukket nytårsaften. Vi anbefaler derfor at du bruger den som en spændende velkomstdrink, til en god middag, eller bare som supplement til et godt glas vin. Mulighederne er mange og udvalget stort – også her på Bevco.dk. Du er naturligvis altid velkommen til at tage kontakt til vores kundeservice, så vi sammen kan sikre os, at du får købt den helt rigtige champagne til den bedste pris.

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk