0,00 DKK priser inkl. moms
Filtrer produkter

Vin & Champagne

På Bevco.dk får du ikke kun gode vine til gode priser, du får også et stort udvalg af helt eksklusive vin mærker af egen import. Vi sætter nemlig en ære i at have et bredt og varieret udvalg af vine fra hele verden, så der er noget til enhver smag, i enhver prisklasse og til enhver festlig lejlighed.

Vin & Champagne

Et stort udvalg af Vin og Champagne

Vi har et stort udvalg af Champagne, der også spænder vidt i både kvalitet og pris. Fællesnævneren for både vin og champagne er, at du kan købe det hele lige her online på Bevco.dk til de bedste og billigste priser og med dag-til-dag levering direkte til døren.

Vi har både rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende vin, portvin, vermouth og champagne, så uanset hvad du er på udkig efter, så har vi et velassorteret online udvalg lige her på Bevco.dk.

Vinens historie

Historikere og arkæologer har dateret de første spor af vindyrkelse over 6000år tilbage i tiden. De tidligste kilder viser, at vin blev fremstillet i Armenien, og i Antikkens Athen fejrede datidens grækere ligefrem vinens tilblivelse med en decideret vinfestival. Anekdoterne lyder, at det for kvinder i det antikke Grækenland ikke var tilladt at drikke vin, det var en nydelse der var forbeholdt det mandlige køn. Loven foreskrev derfor at mændene og kvindernes øvrige familie, skulle kysse hende – ikke af kærlighed, men for at spore duften af vin. Sådan er det heldigvis ikke i dag, hvor vin er til for alle.

Fremstilling af vin

Rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, champagne osv, har så forskellige egenskaber og smagsnuancer, at de i praksis betragtes som forskellige drikke. Dog bruges vin typisk som en fællesbetegnelse for alle drikke, der er fremstillet ved en gæringsproces af forskellige druer. Man opdeler vin i forskellige kategorier alt efter hvilke druesorter de er brygget på, samt ud fra forskellige kriterier til fremstillingsprocessen og sidst i forhold til hvilke geografiske områder vinen er produceret i.

Fremstilling af vin



Første led i fremstillingen af vin, uanset hvilken type, er høsten af druer. Alt afhængig af land og klima høster man druerne på forskellige tidspunker af året. I Europa og Californien høstes druerne typisk fra sensommeren og frem til november måned, hvorimod de sydamerikanske druer høstes fra omkring januar til april.

Præcist hvornår de enkelte druesorter høstes afhænger af flere forskellige ting såsom modningsgrad, vejrforhold og hvilken type vin producenten vil fremstille, altså om den skal være ekstra tør eller sød og hvor højt et sukkerindhold vinamageren ønsker i sin færdige vin.

Når druerne er høstet skal de gære for at omdanne sukker til alkohol. Alt afhængig af hvilken vin, der produceres, er der forskellige gæringsprocesser.

Sådan serveres vin

Optimalt bør vin altid serveres i et tulipanformet glas, der snævres ind i toppen, således at duften og vinens aromaer koncentreres i glasset. Derudover er det ’mest rigtigt’ at servere vin i et gennemsigtigt glas, så man kan nyde og beundre vinens farve og udtryk. Størrelsen på vinglasset er heller ikke uden betydning. Man siger, at glasset typisk skal være så stort, at den vin der skænkes op kun fylder omkring en tredjedel. Det bevirker nemlig at duften får plads til at sprede sig, og at man kan rotere med vinen i glasset, da dette også er med til at fremhæve vinens forskellige aromaer. En gammel tommelfingerregel siger at rødvin skal serveres ved stuetemperatur og hvidvin helst iskold direkte fra køleskabet. Dog er begge dele en dårlig idé – i hvert fald hvis du vil have det fulde smagspotentiale ud af din vin.

Tempereret rødvin og kold hvidvin?

Har du en kraftig og smagsfuld rødvin, vi den typisk smage bedst ved en temperatur, der ligger lige under stuetemperatur. Er din rødvin af en lidt lettere, og mindre kraftig slags, vil smagsstofferne oftest komme bedst til udtryk ved omkring 15 grader. En hvidvin bør nydes ved en temperatur på mellem 10 og 12 grader og mousserende vine lidt køligere, nemlig ved omkring otte grader.

Et godt tip er, at man hellere skal stille vinflasken lidt for kold end for varm på bordet, da den hurtigt vil miste temperatur, når den bliver hældt op i vinglassene. Man kan med fordel hælde vinen op i en vin karaffel, for derefter at hælde den tilbage på flasken igen, da denne omhældingsproces er med til at vinen iltes perfekt.

Vi håber, at du er blevet godt klædt på til at gå om bord i vores store udvalg af både vine og champagne. Du kan hoppe direkte videre til vin og champagne her <link>, og du er også velkommen til at tage kontakt til vores kundeservice hvis du har brug for yderligere råd til eksempelvis vinsmagning, valg af vin og priser.

Velkommen til Bevco

Er du privat- eller erhvervskunde?

Du bekræfter herved at være fyldt 18 år
er du ikke fyldt 18 år klik her