The Macallan Whisky

Hvem er The Macallan?

Med fokus på at levere den højeste kvalitet, har The Macallan siden grundlæggelsen af Alexander Reid, haft et mål nemlig at sikre den højeste kvalitet. Easter Elchies House og destilleriet er placeret i hjertet af den 196 hektar store grund, ved River Spey i Nordøst Skotland. 

The Macallan var blandt de første destillerier der fik licens til at producere til lovligt. Denne blev givet i 1824, og siden da har The Macallan opbygget et ry som en af verdens ledende single malt whiskyer.


Hos The Macallan stammer op mod 80% af smagen fra de udvalgte og omhyggeligt bearbejdet fade, mens at den karakteristiske og naturlige farve stammer 100% fra fadene. 

Alt dette til sammen med traditionerne, viden og historien der ligger i Easter Elchies House, skaber den Peerless Spirit som er verdenskendt. Sherryfadene er skabt af sherrybodagerne i et tæt samarbejde med The Macallans Master of Wood Stuart MacPherson. Disse fade skal derefter modnes med sherry i det sydlige Spanien, nærmere Jerez de la Frontera i op til 18 måneder.


The Six Pillars

The Macallans ry er bygget op gennem årtier, af seks grund- principper. Seks grundprincipper der også er kendt som The Six Pillars.

1. Spiritual Home

Bygget i 1700-tallet er det ikoniske hus på logoet på alle flasker og der hele historien starter, nemlig Easter Elchies House.

2. Curiously Small Stills

Blandt de mindste kedler i Speyside er det de små ikoniske kobberkedler der sørger for den frugtige og fyldige ’New Make’.

3. Finest Cut

Kun den fineste kvalitet af ’New Make’ får lov at blive til whisky og er signaturen bag den olieret whisky.

4. Exceptional Oak Cask

Nøje udvalgte fade af både amerikansk og europæiske egetræsfade som bliver lagret med Oloroso sherry i op til 18 måneder.

5. Natural Colour

Al farven i The Macallans whisky kommer 100% fra fadene.

6. Peerless Spirit

Kombinationen af håndværk, historie, menneskerne og stedet gør The Macallan til et helt unikt produkt på alle punkter.

Kom med på The Macallans rejse

Andre måder at nyde
The Macallan på:

Opskrift

Det gamle ritual

1 stk. Skumfidus
3 cl. Triple Cask 18 års
1 cl. Pedre Ximenez Sherry
Ild

Dyp en skumfidus i en skål med sherry. Flamber den kort med ild. Tag en bid af skumfidusen og nyd den søde fyldige smag. Tag en tår af din Macallan Triple Cask 18 års Whisky.

Opskrift

New York Sour

5 cl. Triple Cask Matured 12 års
2 cl. Roija Rødvin
2 cl. Friskpresset citronsaft
1,5 cl. Sukker sirup

Tilføj alle ingredienserne i en shaker, undtagen rødvin.
 Shake godt med is og hæld over et glas med isterninger.
Hæld forsigtigt rødvinen på toppen.
Pynt med en twistet citrons skal.

Opskrift

Pasa-Doble

4 cl. Double Cask 12 års
1,5 cl. Amontillado Sherry
En knivspids røget salt 
5ml. ahorn sirup

Kom det hele ned i et mixerglas og rør det godt sammen med en masse isterninger. Hæld derefter cocktailen over i et lowball glas fyldt med ny frisk is. På den måde holder cocktailen sig frisk i længere tid.