Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Tanqueray London Dry Gin 43,1% 70 cl.

På lager - Hurtig levering

146,00 kr.

inkl. moms

Product information

Betalingsmetoder logoer

Beskrivelse

Tanqueray gin er en velkendt London Dry Gin der stammer fra London, der nu produceres i Skotland. Denne gin har en stor markedsandel i Sydeuropa og er den mest sælgende gin i USA. En London Dry Gin er kendetegnet ved en bestemt destillationsproces, hvor kornet destilleres to gange. I anden omgang tilføjes en række urter og krydderier. Tanqueray gin er indbegrebet af London Dry Gin, hvilket giver den sin karakteristiske skarpe og tørre smag, og alkoholprocent på godt 43%. Manglen på citrus gør denne gin en smule tørrere end andre typer gin, men korianderen tilføjer en duft af pikant og citron.

Tanqueray gin - en britisk klassiker

Tanqueray gin blev opfundet i 1830 af Charles Tanqueray i Bloomsbury-distriktet i London. Indtil 1941, hvor tyskerne bombede London sønder og sammen, blev Tanqueray gin fremstillet i den engelske hovedstad – fabrikken blev tilintetgjort, og produktionen måtte flyttes nordpå. I dag sælges der 2 mio. 9 liters kasser om året, hvilket resulterer i en stabil top fem placering hvert år.

Historien om Tanqueray

Da spiritusforbuddet ramte USA i 1920’erne, begyndte virksomheden angiveligt at fragte deres gin til de små, omkringliggende lande i speciallavede kasser, der kunne flyde. De mennesker, der ikke ville være foruden deres yndlings-gin, købte derfor produktet på det sorte marked, naturligvis til en højere pris. Da dette forbud ophørte i 1930’erne, var Tanqueray gin angiveligt det første der blev drukket i Det Hvide Hus, og populariteten har været tårnhøj lige siden. Også Frank Sinatra havde en forkærlighed for Tanqueray.

At producere gin er relativt nemt. Der skal hverken bruges maltet byg eller store egetønder – hovedingrediensen er enebær. Mange andre gin-producenter bruger en masse eksotiske ingredienser, men Tanquerays unikke produkt er forblevet uændret siden oprindelsen. Som mange andre brands og spiritus, er Tanquerays opskrift top hemmelig, men bruger fire grundlæggende ingredienser, som mange andre typer gin også bruger: Enebær, Koriander og kvanrod.

Det siges, at inden de fundamentale ingredienser tilføres ginen, minder Tanqueray og Smirnoff utroligt meget om hinanden – de fremstilles faktisk i den samme fabrik i Skotland.

Tanqueray er utrolig vellidt blandt alle aldersgrupper. Den gode smag og overkommelige pris gør den eksklusiv uden at være alt for formel, og kan sammen med en lækker tonicvand bruges til at lave en forfriskende Gin & Tonic.

Læs mere...
Specifikationer
Varenummer10096
Størrelse70 cl.
MærkeTanqueray
EmballageGlasflaske
LandEngland
Alkohol43,1%
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!