MenuMenu
  • Drikkevarer & tilbehør one-stop-shop med 2.000+ varer online
  • Tlf. +45 71 99 22 00 hverdage fra kl. 9:00-16:30
  • Bestil inden 14.00 så sender vi samme hverdag
Søg Søg Fragt FRAGT information Din kurv 0,00 DKK priser inkl. moms
Filtrer produkter

Vodka

Vodka må siges at være en vaskeægte spiritusklassiker. Vodka giver med sine utallige anvendelsesmuligheder og mange forskellige smagsvarianter, rig mulighed for at udfolde kreativiteten i både drinks og cocktails.

Vodka

Vodka til enhver smag

Det, der gør vodka særligt velegnet til at mixe i drinks og cocktails, er at den som udgangspunkt er en neutral og smagsløs alkohol, med en alkoholprocent på omkring 40%. Vodka brygges på rug, hvede eller kartofler, og ordet ”vodka” kommer fra det russiske ord voda, der oversat til dansk betyder vand. Betegnelsen vodka er altså en beskrivelse af den, som udgangspunkt, neutrale smag en vodka har. Netop derfor er vodka også hovedbestanddelen i en række af de mest velkendte drinks og cocktails, såsom White Russian, Bloody Mary og Screwdriwer. På Bevco.dk har vi vodka til det hele, med et bredt udvalg indenfor special vodka, billig vodka, luksus vodka, vodka med smag og vodka på tilbud.

Efterhånden udgøres vodka udvalget også af en lang række forskellige smagsvarianter, hvor den rene vodka er tilsat eksempelvis bær, citrus eller lime. På Bevco.dk har vi et bredt og varieret udvalg af kendte vodka brands, og med prismatch sikrer vi, at du får din vodka til nettets bedste pris. Vi har som sagt noget til en hver smag, til ethvert behov, og i enhver prisklasse fra blandt andet Smirnoff, Grey Goose, Crystal Head, Belvedere, Stolichnaya, Ciroc og Absolut Vodka.

Vodkaens historie

Vodka er særligt kendt fra Rusland, hvor den i høj grad er indlejret i den russiske kultur. Vodka betegnes ofte som nationaldrikken i Rusland og andre Østeuropæiske lande, ligesom vi i Danmark har Snaps. Vodkaproduktionen er ikke længere forbeholdt de Østeuropæiske lande og Rusland, men fremstilles nu i stort set alle verdens lande, der hver især forsøger at sætte deres eget fingeraftryk på klassikeren.

Hvilken vodka skal jeg vælge?

Der er altså mange spillere på vodka markedet, og måske er det svært at finde ud af hvad der egentlig er den bedste vodka, til lige netop dét, du skal bruge den til. For er der noget om snakken, når vi skriver premium og luksus vodka, og hvad er en god vodka egentlig?

Hvad er en god vodka?

Det er naturligvis en smagssag. Men faktisk er der også nogle rent produktionsmæssige forhold, der er med til at bestemme kvaliteten af en vodka. En god tommelfingerregel er, at jo flere gange en vodka er destilleret og filtreret, desto mindre smager alkoholen igennem, og jo renere er den i smagen. Eksempler på vodkaer, der er destilleret flere gange er Belvedere, Beluga og Stolichnaya vodka.

Luksus og premium vodka – er der noget om snakken?

Når vodkaen er destilleret, bliver den filtreret. Filtreringens formål er, at tilføre vodkaen flere smagsnuancer. Typisk filtreres vodka gennem kul, men særligt nogle af de dyrere vodkaer filtreres igennem kalksten og bjergkrystaller, for at opnå en klarere, blødere og mere afrundet smag.

Også den vand, der bruges til at fremstille vodka, er af betydning for smagen, da den er med til at definere kvaliteten af alkoholen. Eksempelvis anvender Grey Goose udelukkende vand fra naturlige kilder i Frankrig, der er filteret igennem kalksten, og Crystal Head vodka fremstilles kun med vand fra den Canadiske ø, Newfoundland.

Summa summarum er destillering, filtrering og det vand, der bruges nogle af de typiske kendetegn, der adskiller luksus og premium vodka fra de mere almindelige vodkaer. Selvfølgelig handler det også om branding, og om hele den oplevelse, der er omkring et mere high-end produkt. Typisk kommer de dyrere vodkaer i flotte designs og i lækre gaveæsker, der også gør sig godt som gaver.

Vodka – et lille tip

Er du også blevet ramt af sundhedsfeberen, er et godt trick, at drikke den efterhånden velkendte, Skinny Bitch – vodka og danskvand. Der er færrere kalorier i end i en normal drink, og så er risikoen for tømmermænd knap så stor, da lys alkohol og vand uden sukker hurtigere nedbrydes i kroppen.

Har du flere spørgsmål omkring vodka, er du blevet nysgerrig på et bestemt brand, eller har du brug for mere vejledning til at vælge den helt rette variant, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig. Du kan også gå direkte til vores store udvalg vodkaer, hvor vi naturligvis har både prisgaranti og hurtig levering.

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk