MenuMenu
  • Drikkevarer & tilbehør one-stop-shop med 2.000+ varer online
  • Tlf. +45 71 99 22 00 hverdage fra kl. 9:00-16:30
  • Bestil inden 14.00 så sender vi samme hverdag
Søg Søg Fragt FRAGT information Din kurv 0,00 DKK priser inkl. moms
Filtrer produkter

Tequila

Tequila er en sjov størrelse og en rigtig spænende spiritus. Tequila er blevet en drik som man enten elsker eller hader, og det synes vi er lidt en skam. Tequila er nemlig meget mere end farverige 90’er drinks, salt og sure citroner. På Bevco.dk har vi derfor nøje sammensat vores tequila sortiment, så vi har noget i enhver prisklasse, og selvfølgelig alle de kendte mærker indenfor både billig tequila og luksus tequila.

Tequila

Fra billig til eksklusiv Tequila

Vi anbefaler oftest at man vælger en tequila med så højt et agaveindhold som muligt, da man således sikrer den bedste smagsoplevelse. Selvfølgelig afhænger valget af tequila af, hvad du skal bruge den til. Om du skal lave den kendte Tequila Sunrise, drikke rene tequila shots eller med salt og citron som den kendte body tequila, eller om du gerne vil nyde en lækker luksus tequila on the rocks. Hvad end du er på udkig efter, så har vi et bredt udvalg af tequilaer som eksempelvis Patrón, José Cuervo, San José, Sierra og Don Julio på Bevco.dk

Tequila – en mexicansk solstråle historie

Tequila må siges at være Mexicos nationaldrik – i hvert fald er det i sandhed en mexicansk stolthed. Tequila kan karakteriseres som en mexicansk brændevin, der produceres på blå agave, som er en plante, der vokser i delstaten Jalisco i nærheden af byen Tequila. Den tidligste fremstilling af tequila spores helt tilbage til det 16. Århundrede. Historien lyder at da spanske besættere løb tør for deres egen medbragte spiritus, begyndte de at prøve kræfter med at destillere agave. Om det er en myte, eller om det rent faktisk var startskuddet til den tequila produktion, vi kender i dag, lader vi stå uvist. Hvad vi dog med sikkerhed ved er, at tequila er en spiritus lavet på kernen af moden agave, der koges, presses og gæres for til sidst at blive destilleres til Tequila med en alkoholprocent på omkring 40% alkohol.

Tequila varianter

Tequila indledes i forskellige varianter, og typisk opdeler man tequila i 3 hovedkategorier;

100% agave tequila, som udelukkende et destilleret på blå agave.

Mixto Tequila, der som navnet antyder er en blanding, men hvor minimum 51% af flaskens indhold er 100% agave Tequila.

Mezcal Tequila, der i modsætning til de to ovennævte ikke er begrænset til produktion i Jalisco, men godt må fremstilles andre steder i Mexico.

Udover disse tre inddelinger er der også andre faktorer, der er med til at definere og kategorisere tequila. Blandt andet findes der indenfor 100% agave tequila yderligere fire typer tequila, nemlig Blanco Tequila, Resposado Tequila, Anejo Tequila og Ekstra Anejo Tequila.

Blanco Tequila

Blanco Tequila er en klar, lys tequila der ikke er lagret på fad. Den har typisk en frisk smag af agave. Reposado Tequila er en let lagret tequila, der har ligget på fad imellem to og 12 måneder. Anejo Tequila har fadlagret i minimum 12 måneder. Den længere træfadslagring giver denne tequila en rundere smag med mindre agave toner. Extra Anejo er spiritussens svar på bilernes Farrari. Det er det man kan kalde en årgangs tequila, altså en eksklusiv luksus tequila, der har lagret ekstra længe på fad, i hvert fald som minimum i 36 måneder. Denne type tequila er lidt af en feinschmecker drik, og den kan rent faktisk nydes på samme måde som en god rom eller en god whisky til desserten.

Luksus Tequila

Kvalitets tequila er faktisk en rigtig spændende smagsoplevelse. Men hvilken skal man vælge hvis man gerne vil have en premium tequila? Som nævnt har agave indholdet betydning for tequilaens kvalitet og smag. 100% agave tequilaer er ofte kendetegnet ved at være et lækkert og rent kvalitetsprodukt, hvor i mod Mixto Tequila er et blandingsprodukt. I sidstnævnte tequila variant tilsættes andre sukkerarter end tequilaagave som er dyrt og kun produceret i begrænsede mængder. Mixto Tequila er dog ikke per definition en dårligere tequila – de kan smage fantastisk. De er især også velegnet i drinks og cocktails. De 100% agave fremstillede tequilaer vil naturligvis have en dybere og friskere smag af naturlig agave, hvilket gør dem til et premium produkt, der kan nydes rent eller on the rocks.

Kalder tørsten på en farvestrålende Tequila Sunrise, en lækker kølig Tequila Magaritha eller en luksus tequila til barskabet, så tag et kig på vores store udvalg. Har du lige et ekstra spørgsmål, eller to inden du kan beslutte hvilken tequila, du skal lægge i kurven, så kontakt endelig vores kundeservice, så vi kan guide dig til frem til det rette valg af tequila.

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk