0,00 DKK inkl. moms
Filtrer produkter

Soju

Soju er verdens mest solgte spiritus. Jeps, du læste rigtigt! Den koreanske ris likør brager derud af, og har faktisk gjort det i rigtig mange år. Soju er kort fortalt en vodka-lignende rislikør med en meget afrundet og ren smag. Netop den neutrale smag, gør den særdeles velegenet i drinks, cocktails og til mad.

Soju

Hvad er soju?

Koreansk Soju er en klar destilleret alkohol, der typisk indeholder mellem 22- og 24% alkohol. Soju varierer i smag alt efter hvordan den er fremstillet, men som hovedregel plejer man at sige, at soju produceret på søde kartofler er bedre kvalitet og har en lidt lettere sødme over sig. Soju minder på mange måder om vodka, og kan med sin forholdsvis lave alkoholprocent og neutrale smag bruges i utallige drinks og cocktails.

Historien om soju og produktionen

Soju kan ifølge forskere dateres helt tilbage til omkring 1300 e.kr hvor de koreanske destillater har udviklet soju fremstillingen efter den mongolske krig. Op igennem årene blev rid, som soju oprindeligt blev fremstillet på, en mangelvare i landet og det blev derfor vedtaget ved lov at man skulle reducere risindholdet i soju produktionen. Dette forbud mod ris i fremstillingen tvang producenter til at tænke i andre baner, og man begyndte i stedet at eksperimentere med at fremstille soju på søde kartofler.  

Soju og koreansk kultur

Som med de fleste andre asiatiske drikkevarer, er der også en række etiketter der gør sig gældende når man serverer soju. Normalvis serveres soju rent i et shot glas til middagen. Enten nipper man til shot’et eller også drikker man det hele på én gang. Man skal holde på glasset med begge hænder, når en ældre person hælder op. Man skænker aldrig soju i sit eget glas, og man hælder kun soju op når glasset er helt tomt. Når man hælder op holder man soju flaksen med højre hånd og placerer venstre hånd under højre albue i mens man bøjer hovedet let. Hvis der er ældre personer tilsetde skal de yngre vende sig væk fra bordet, når de sipper til deres soju. Alt sammen handler det om at vise respekt for de ældre.

Soju vs. Sake

Soju er Koreas svar på Japansk sake. Ligheden er da også til at finde. Sake er almindeligt kendt som "risvin," der er en brygget drik, fra ris. Den fremstilles ligesom vin eller øl og er gæret og lagret. Soju er hovedsagelig en koreansk drik, der anses for at mindre mere om eksempelvis vodka.

Soju har en unik produktionsmetode, der er helt forskellig fra sake. Produktionen af ​​Soju har typisk to trin. Det første trin er omdannelsen af ​​stivelse til sukker, og næste fase er konverteringen fra sukker til alkohol. Der er forskel i produktionen af ​​Soju og Sake. Mens Sake brygges, er Soju destilleret. Man kan også se en forskel i det miljø, hvor de to drikkevarer er lavet. Mens Soju produceres i et varmere klima, fremstilles sake i et køligt klima. Sake er lavet af ris, og Soju fremstilles af ris, byg, og søde kartofler. Da de to drikkevarer er fremstillet af forskellige råvarer, varierer smagsnuancerne naturligvis. I modsætning til Sake, er Soju klar i farven og typisk smagsneutral.

Find soju på bevco.dk og prøv kræfter med den spændende drik i både drinks, cocktails og til maden. Du er også velkommen til at få et par tips og tricks med på vejen, hvis du kontakter vores kundeservice.

Velkommen til Bevco

Er du privat- eller erhvervskunde?

Du bekræfter herved at være fyldt 18 år
er du ikke fyldt 18 år klik her