0,00 DKK inkl. moms
Filtrer produkter

Snaps

Haps, haps, haps... Nu skal vi have snaps! Når man hører tonerne af den efterhånden klassiske ’festsang’, så ved man udemærket hvad klokken har slået. Så sidder man typisk rundt om bordet med en kold pilsner, et stykke med sild og det lille, langstilkede glas med en kølig snaps. Måske til en julefrokost, eller måske til en klassisk dansk frokost. Sikkert er det i hvert fald at stemningen er i top og humøret højt – det er nemlig dét snaps kan! Snaps forbinder os med hyggelige ritualer og ren nydelse.

Snaps

Fremstilling af snaps

Per definition er snaps en europæisk, nærmere betegnet en skandinavisk version af brændevin. I Danmark betegner vi typisk både brændevin og akvavit som snaps. På Bevco.dk har vi et velassorteret udvalg af snaps til enhver lejlighed og til enhver pris. Vi har både billig snaps, luksus snaps, snaps med og uden smag og generelt en masse lækker snaps.

Snaps er en europisk form for brændevin, og brændevin kan i princippet fremstilles af hvilken som helst form for gæret stivelse altså kartofler, majs, korn, sukker og druer. Forskellen på brændevin, herunder snaps, og spiritusser som eksempelvis whisky og cognac er at snapsen ikke tager i mod smag fra de råvarer, de fremstilles på. Desto finere en snaps vi har med at gøre, jo flere nuancer vil der være i spiritussens aromaer.

Ved destilleringen af snaps adskiller man vand og alkohol ved at koge det op. Herefter tilfører man væsken smage i form af eksempelvis kommen og dild.

Snaps igennem tiderne

Betegnelsen snaps er første gang spottet på dansk i slutningen af 1700-tallet. Kilder viser dog at man allerede i 1200-tallet brugte begrebet på eksempelvis tysk, her fortæller historien om fremstillingen af brændevin til medicinske og lægelige formål. Det var typisk munke på klostre rundt omkring i Europa der eksperimenterede med den spiritus, som vi i dag kender som snaps.

Brændevinen, eller snapsen som vi kalder den, blev dog efterhånden i højere grad forbundet med fornøjelse og nydelse. I 1700-tallet er produktionen af snaps betydeligt udvidet, og der handles heftigt med drikken. Også private hjem begynder at fremstille deres egne snaps på korn og kartofler. Omkring 1850 var der ifølge historien over 2000 snaps brænderier rundt omkring i Danmark, der både fremstillede og serverede snaps. Det er også omkring denne tid at der udvikles deciderede produktionsmaskiner til fremstillingen af snaps og brændevin.

Snaps den dag i dag

Den dag i dag er hovedingredienserne i snapsproduktionen kartofler og forskellige kornsorter. Om snapsen fremstilles på den ene eller den anden form for stivelse, har ingen videre betydning for den endelige smag, da grundspiritussen fremstår helt rent og først efterfølgende tilsættes smag. Den store variation i de forskellige snaps mærker, er derfor et udtryk for den efterfølgende krydring og lagring af spiritussen.

Hjemmelavet snaps – slip kreativiteten løs!

Der skal meget få elementer til at skabe sin helt egen, personlige snaps. Brug en flot flaske, et syltetøjsglas eller noget helt tredje hvori du kan blande din hjemmelavede snaps.

Du skal bruge en neutral brændevin (mange bruger en smagsneutral vodka som base. Herefter tilsætter du den smag, du ønsker at opnå i din snaps. Det kunne være en appelsin og kaffe snaps, en bær snaps, en nødde snaps eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser. Efter du har valgt smagen på din hjemmelavede snaps skal den blot hvile i fred og ro, så den har mulighed for at trække smagen ud af alle råvarerne. Skål og god fornøjelse med din snaps! 

Du kan se vores store udvalg af snaps her. Skal du have et par ekstra råd med på vejen inden du køber snaps, så sidder vi klar med rådgivning ved telefonerne

Velkommen til Bevco

Er du privat- eller erhvervskunde?

Du bekræfter herved at være fyldt 18 år
er du ikke fyldt 18 år klik her