0,00 DKK inkl. moms
Filtrer produkter

Sambuca

Sambuca er en helt særlig spiritus. Men sin på én gang både søde og stærke smagsnuancer, er sambuca typisk noget mere rund i smagen end andre spiritusser. Den lækre likør er produceret på anis, som også er drikkens vigtigste og mest markante smagsgiver. På bevco.dk har vi et bredt og spændende udvalg af sambuca til de bedste online priser. Læs mere om sambuca

Sambuca

Farveløs, men ekstremt smagfuld!

Sambuca er som de fleste nok ved, kendetegnet ved at være farveløs. Med sit nærmest gennemsigtige udtryk, ser sambuca ikke umiddelbart ud af meget, men så snart låget skrues af fordeles dufttoner af dyb og lækker anis.

Fremstilling af sambuca

Italien har mange ting at være stolte af. Lamborghini, vin, pizza og ikke mindst Sambuca. Sambuca er i sandhed en af Italiens stoltheder.   

Sambuca er både sød og stærk, og har en lidt mere afrundet smag end de fleste andre anisdrikke. Den lidt blødere smag skyldes især måden hvorpå sambuca fremstilles. Tørrede frø fra stjerneanis, som er drikkens vigtigste smagsgiver, dampdestilleres således at de smagsrige olier trækkes ud af frøene.  Når smagsnuancerne er trukket ud af anissen tilsættes en koncentreret sukkeropløsning og desuden en krydderiblanding som varierer alt efter producenten.

Sambucavarianter

Sambuca produceres ofte med en alkoholprocent på 38-40%, og har en klar farve. Der produceres desuden Sambuca med kaffesmag og en række andre smagsvarianter, som for eksempel æble, hindbær, appelsin, mango og banan.

Sådan bør en sambuca nydes

Sambuca con mosca, som betyder sambuca med kaffebønner, er den mest traditionelle og udbredte made at drikke Sambuca på. I følge traditionen skal min ligge tre brændte kaffebønner i glasset med Sambuca, der hver især skal symbolisere sundhed, rigdom og lykke. Det er ligeledes velset at drikke sin sambuca con Aqua, der som navnet antyder er sambuca tilsat vand. Når man tilsætter den lakridsagtige likør iskoldt vand, bliver den let og forfriskende og i modsætning til de fleste andre anisdrikke, så bliver den ikke hvid og grumset, når man tilsætter vand.

Sæt ild til din sambuca

Sambuca Flambé er nok den sjoveste og mest spektakulære måde at drikke sambuca på. Ritualet går på at man hælder sambuca i et rummeligt glas, eventuelt et cognacglas, ryster glasset med sambuca i og antænder herefter dampen for til slut at puste flammen ud, eller lægge hånden på glasset så flammen slukker af sig selv. Enkelte producenter, som Molinari Sambuca, producerer Sambuca med en alkoholprocent på 40%, blandt andet fordi den antændes lettere end de mange varianter med en typisk alkoholprocent på 38%.

Find din favorit sambuca lige her på bevco.dk. Du er også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice med spørgsmål af enhver slags, så vi sammen kan sikre, at du finder frem til den helt rigtige sambuca til den aller bedste pris.

Velkommen til Bevco

Er du privat- eller erhvervskunde?

Du bekræfter herved at være fyldt 18 år
er du ikke fyldt 18 år klik her