MenuMenu
  • Brug for hjælp? +45 71 99 22 00
Søg Søg
Filtrer produkter

Sambuca

Sambuca

Sambuca

Sambuca er en helt særlig spiritus. Med sin både søde og stærke smagsnuancer, er sambuca typisk noget mere rund i smagen end andre spiritusser. Den lækre likør er produceret på anis, som også er drikkens vigtigste og mest markante smagsgiver. På bevco.dk har vi et bredt og spændende udvalg af sambuca til de bedste online priser.

Sambucas historie

Oprindelsen af selve navnet er omdiskuteret. Den mest prominente engelske ordbog (Oxford English Dictionary) hævder, at termen stammer fra det latinske ord Sambucus, der oversættes til hyldebær. Sambuca har, som spiritus, besynderligt nok ingen relation til sambuco-planten.

Det græske ord sambuca var oprindeligt navnet på en anden hyldebær-baseret likør, som blev opfundet i Civitavecchia for ca. 130 år siden. På dette tidspunkt blev den første kommercielle sambuca skabt af Luigi Manzi. Kort efter slutningen af andens verdenskrig begyndte den italienske kommandant Angelo Molinari at producere Sambuca Extra Molinari, hvilket populariserede sambuca i Italien.

Farveløs, men ekstremt smagfuld! 

Sambuca er, som de fleste nok ved, kendetegnet ved at være farveløs. Med sit nærmest gennemsigtige udtryk, ser sambuca ikke umiddelbart ud af meget, men så snart låget skrues af, udløses dufttoner af dyb og lækker anis.

Fremstilling af sambuca

Italien har mange ting at være stolte af. Lamborghini, vin, pizza og ikke mindst Sambuca. Sambuca er i sandhed en af Italiens stoltheder.   

Sambuca er både sød og stærk, og har en lidt mere afrundet smag end de fleste andre anis-drikke. Den lidt blødere smag skyldes især måden hvorpå sambuca fremstilles. Tørrede frø fra stjerneanis, som er drikkens vigtigste smagsgiver, dampdestilleres således at de smagsrige olier trækkes ud af frøene.  Når smagsnuancerne er trukket ud af anissen, tilsættes en koncentreret sukkeropløsning og desuden en krydderiblanding som varierer alt efter producenten.

Sambuca-varianter

Sambuca produceres ofte med en alkoholprocent på 38-40%, og har en klar farve. Der produceres desuden Sambuca med kaffesmag og en række andre smagsvarianter, som for eksempel æble, hindbær, appelsin, mango og banan.

Sådan bør en sambuca nydes

Sambuca con mosca, som betyder sambuca med kaffebønner, er den mest traditionelle og udbredte måde at drikke Sambuca på. Ifølge traditionen skal man lægge tre brændte kaffebønner i glasset med Sambuca, der hver især skal symbolisere sundhed, rigdom og lykke. Det er ligeledes velset at drikke sin sambuca con Aqua, der som navnet antyder er sambuca tilsat vand. Når man tilsætter den lakridsagtige likør iskoldt vand, bliver den let og forfriskende og i modsætning til de fleste andre anis-drikke, så bliver den ikke hvid og grumset, når man tilsætter vand.

Sæt ild til din sambuca

Sambuca Flambé er nok den sjoveste og mest spektakulære måde at drikke sambuca på. Ritualet går på at man hælder sambuca i et rummeligt glas, eventuelt et cognacglas, ryster glasset med sambuca i og antænder herefter dampen for til slut at puste flammen ud, eller lægge hånden på glasset så flammen slukker af sig selv. Enkelte producenter, som Molinari Sambuca, producerer sambuca med en alkoholprocent på 40%, blandt andet fordi den antændes lettere end de mange varianter med en typisk alkoholprocent på 38%.

Find din favorit sambuca lige her på bevco.dk. Du er også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice med spørgsmål af enhver slags, så vi sammen kan sikre, du finder frem til den helt rigtige sambuca til den aller bedste pris.

Kendte sambuca-brands

Borghetti Sambuca

Dette brand blev skabt i 1860, og stammer fra den italienske havneby Ancona. Den kendetegnes ved sin overlegne kvalitet og umisgenkendelige smag, som er blød og glat.  Dens smag er lige så dyrebar som frugten fra planten den gror på; nemlig stjerneanis. Denne lækre sambuca kan nydes rent, med kaffe, eller i en drink. Prøv den eventuelt med et par kaffebønner. Alternativt kan du tilføje isterninger eller blot lidt vand.

Molinari Sambuca

blev skabt af Angelo Molinari, som i midt 1930’erne bestyrede en bar i Etiopien, da landet var under italiensk styre. Da molinari returnerede til sit hjemland, begyndte han at producere sin egen spiritus. Han blev fascineret af parfumer og aromaer, hvilket udviklede sig til en forkærlighed for den kinesiske stjerneanis-plante. Hans farveløse likør blev så populær blandt indbyggerne i Civitavechhia, at han i 1945 åbnede sin helt egen sambuca-fabrik.

Selvom der i Italien fandtes mange sambuca-producenter, tildelte den italienske regering Molinari titlen som landets primære sambuca-producent. Molinari Sambuca fik tilføjelsen “extra”, da den italienske regering roste brandet for dets brug af ingredienser og råvarer, som kun var af allerhøjeste kvalitet. Molinaris kvalitets-sambuca bruger en blanding af orientalske anis-olier, samt alkohol fra den allerbedste hvede fra Tyskland, Italien og Østrig. Molinari bruger derfor ingen genetisk modificerede organismer.

Den tophemmelige opskrift på Molinaris eksklusive, prisvindende sambuca kendes kun af én person pr. generation, og var tæt på at gå tabt i 1982, da Marcello Molinaro blev kidnappet. Det italienske politi reddede ham, og Molinari-familien besluttede sig derefter at opbevare opskriften i en slags bankboks.   

Kaffe-sambuca

Selvom Molinaris Kaffe-Sambuca i mange år har været allestedsnærværende i de italienske husstande, oplever denne exceptionelle sambuca i stigende grad stor oversøisk succes. I takt med, at kaffe efterhånden har været sambucas tro følgesvend i en årrække, har Molinari valgt at relancere deres kendte Sambuca Caffe, og forsøge at penetrere det amerikanske marked, da det viser sig, at amerikanerne procentmæssigt er nogle af verdens største kaffeforbrugere.  Denne sambuca indeholder mindre alkohol, hvor der er lagt mere vægt på en mere robust kaffesmag. Der bruges udelukkende afrikanske og mellemamerikanske kaffebønner.     

Sambuca-baserede cocktails

Som med de fleste andre typer spiritus, kan du uden problemer bruge sambuca i en række lækre cocktails.

Det skal du bruge i en Via Veneto:

1 del valgfri cognac

½ sambuca

½ citronjuice

sirup  

1 æggehvide

Sådan gør du:

Fyld en shaker med isterninger, og tilføj alle ingredienserne. Ryst godt, og hæld op i et glas fyldt med isterninger.

 

Det skal du bruge i en Angello Fizz:

4 cl Molinari Sambuca Extra

1.5 cl Limoncello de Capri

3 cl friskpresset citronjuice

1 frisk, økologisk æggehvide

Danskvand

Timian og rosmarin

Sådan gør du:

Ryst alle ingredienserne (udover danskvand og urterne) kraftigt i en shaker. Tilføj is og fortsæt med at ryste. Hæld op i et Collins-glas og pynt med Timian og Rosmarin.



Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk